30 Jun 2009

Gadis cekik peragut

ALOR STAR: Seorang gadis yang geram kerana beg sandangnya diragut bertindak nekad mengejar penjenayah itu dan merempuhnya dengan motosikal sebelum mencekik serta menahannya di Jalan Putra berhampiran Plaza Sentosa, malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.50 malam itu, Huda Nasuha Hassan, 22, menunggang motosikal berseorangan untuk pulang ke rumahnya di Taman Rakyat, Mergong, dari tempat kerja di sebuah pusat beli-belah juga di bandar raya ini.

Menceritakan kejadian, Huda Nasuha berkata, ketika tiba di tempat kejadian, seorang lelaki yang menunggang motosikal jenis Honda EX-5 memintas dan merentap begnya yang diletakkan di dalam raga motosikal sebelum memecut meninggalkannya.

“Walaupun tergamam dengan kejadian itu, saya nekad mengejar peragut dengan motosikal sebelum merempuh belakang motosikalnya apabila dia terperangkap dalam kesesakan lalu lintas di persimpangan lampu isyarat kira-kira 100 meter dari tempat saya diragut,” katanya ketika ditemui di rumahnya, semalam.

Pelanggaran itu menyebabkan kedua-duanya terjatuh sebelum Huda Nasuha yang berbaju kurung bertindak nekad melompat ke atas suspek serta mencekiknya sebelum meminta bantuan orang ramai.

Suspek yang berusia 20 tahun itu bagaimanapun tidak melawan berikutan kakinya cedera kerana dihempap motosikal. Dia ditahan dengan bantuan orang ramai sebelum diserahkan kepada polis.

Malah, suspek juga merayu supaya dilepaskan jika dia mengembalikan beg berkenaan, tetapi Huda Nasuha nekad menyerahkannya kepada polis.

Huda Nasuha berkata, dia menjadi berani kerana geram dengan tindakan peragut itu yang mencuri begnya mengandungi tiga telefon bimbit serta RM20 itu sewenang-wenangnya.

“Jika difikirkan balik, saya pun seperti tidak percaya boleh bertindak sedemikian, tetapi kerana terlalu geram dan marah saya menjadi berani,” kata anak sulung daripada empat beradik itu.


notahati: respek ngan Huda nie..cayok la :)

l@w@k last ending..

Citer 9

Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa,
dia bertanya:
" Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang lain?"
"Dah tentu, " jawab doktor.
" Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca,"
kata lelaki itu dengan riang.




Citer 10

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing....



Citer 11

Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat .
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"


Citer 12

Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus.
Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya...


26 Jun 2009

Budak hijau..



comelkan budak hijau kat tgn aku tu..semlm opis boy kat opis aku nie beli..sbb anak dia merengek nak bela...disebabkan dia bwk g opis aku pun ambik kesempatan la memegang budak hijau tu..mula2 geli jugak..lama2 seronok la..cuma yg tak seronok budak hijau tu la..dah la panas naik moto..pastu smpai opis jerk kene pegang ngan aku mana tak hangin..masa aku ckp ngan budak hijau nie pun dia dok jeling2 jerk kat aku...aku geram aku usap2 pale dia..smpai terpejam2 mata dia..hik3..tapi lepas aku masukkan dlm umah dia tu...dia tak mo tgk aku dah..boley pulak dia pusing ngadap lain..pndai betul la dia...
nak bela ke tak ekk..cm best..tp aku tak ada masa la...

L@w@k part II...

Citer 5

Citer ni member aku yg beritau. Sampai nak pecah perut dibuatnya. It happen at Jalan Loke Yew. Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru jer balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler tapi memang dia betul-betul mabuk. So masa on the way home she got blocked from the police officer and asked for her driving license and so on but unfortunately at the same time tu, there was an accident happen a cross the road. Quite major jugaklah accident and the policeman leave her and rushed to the accident scene. So this stupid girl dah gabra tak tahu nak buat camne, she just ran off back to her car and head straight back home in Klang.

So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu tanya dia,
"AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?"
Pompuan ni pulak jawab, "TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER".
So polis tu tanya lagi, "BETUL KER???"
Pompuan tu jawab,"BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2,TANYA LER NGAN HOUSEMATE SAYA."
So polis tu kata, "YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI, KELUAR JAP"
Lepas tu polis tu tunjuk, "HA!!! ITU KETA SAPA TU??"

Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg malam tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna putih (wira) cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer. Tak pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.


Citer6

Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada jalan pulang terserempak dengan kawannya yang ingin menumpang, lalu ditumpangkan kawannya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawannya itu,

Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????


Citer 7

Seorang posmen yang datang menghantar surat .
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"


Citer 8

Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala



etc..:)

Berita Dunia..

Michael Jackson dies in LA hospital




Pagi tadi opismate aku tanya..
aku ada dengar cerita tak yg Michael Jackson nie meninggal..
aku ckp la tak ada..pastu bila aku bukak yahoo jerk..
terpampang berita nie..

korang leh la link berita ini di bwh yerk..

http://news.yahoo.com/s/ap/us_obit_michael_jackson
http://omg.yahoo.com/news/michael-jackson-the-king-of-pop-dies-at-age-50/24339

* dah sampai masa diakan..kita entah bila pulak..

25 Jun 2009

jom balaja bahasa bangla..



tadi masa mat bangla cleanar tu menyapu dia duk bebel ngan aku rambut amoi2 kat dlm tu makin hari makin byk gugur2..kat tpt meja aku, cuma byk smpah kertas koyak2 jerk, rambut tak ada..al-maklumla aku pkai tudung..
masa dia sapu sofa kat depan meja aku tu tetiba kuar cicak..masa tu aku tgh berdiri depan mat bngla tu..tetiba mulut aku jerit 'cicak' ...
aku jerit tu bukan sbb takut..saje nak bercakap...so sbb dia kecik aku tak la takut sgt..
pastu budak bngla tu tnya balik panggil ape? cicak?..
aku ulang balik.. 'ci...cak' atau 'lizard'..eh betulkan..bukan crocodilekan..hik3..
pastu dia bg tau la klu bahasa bangla cicak nie dipanglik tiktikK..
aku rase cm tu la gamaknya sebutannya kot....yg kelakar bila dia sebut..
'CicaK TikTikK'..mcm ape ntah bunyi nya...hihi

Undang-Undang Pelik Seluruh Dunia

THAILAND :
* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :
* Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDIA :
* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.

SINGAPURA :
* Dilarang berjalan (bogel)
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

UNITED KINGDOM :
* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.

MEXICO :
* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat memprovokasi rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :
* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu.

YUNANI :
* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.

KANADA :
* Dilarang menempel plester luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :
* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.

ISRAEL :
* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.

AMERIKA :-
- ARIZONA :
* Dilarang memandu tanpa kasut.
* Dilarang bermain domino di hari Minggu.
* Dilarang memakai kumis palsu di gereja.
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.

- ALASKA :
* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.
* Dilarang memberi minum bir pada rusa.
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.

- ARKANSAS :
* Suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* Wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.

- CALIFORNIA :
* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.

- COLORADO :
* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.

- CONNECTICUT:
* Dilarang mencium istrinya di hari Minggu.

- FLORIDA :
* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

- WASHINGTON :
* Dilarang menyusui anak di tempat awam.


sekian..nasib la tak ada undang2 mcm nie kat sni..klu tak mau haru biru..huhu

L@w@k part I...

Citer 1

Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..


Citer 2

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma..
Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.

budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????


Citer 3

Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk........ Benci .........


Citer 4

3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik.
Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti.
Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!'.




bersambung...:)

24 Jun 2009

aku yg bermimpi atau dia yg mengigau..

sodap2 aku buat koja smbil makan jemput2 pisang..tetiba satu sms masuk ...tepat jam 09.51am


Hamba Allah: tgh tdo ada ape

aku: (tercengang bagai jadinya..n dok pikir rasenya aku tak ada sms atau call dia nie..dan aku pun jwp)
Apa dia?

Hamba Allah tu senyap jerk smpai sekarang nie..aku rasekan Hamba Allah tu mimpi aku sms dia kot..huhu..ntah ape2..last2 aku sms balik ckp..

aku: Awk mengigau la..sy x ada call awak pun..


tgk la nanti ape dia jwp bila bgun tido..hehe

23 Jun 2009

hasil tgnku..



Notahati: kredit pada Mohd Ariff sbb bg eiza download photoscape tu..tp nie tgh gegeh belajar lagi nie cm ner nak guna..ini la hasil tgn pertama dan cubaan pertama yg berjaya dihasilkan..sekian terima kaseh :)

22 Jun 2009

anjing makan rumput?..



percaya atau tak tulah yg aku lihat tadi..
ada dua ekor anjing landing baik dekat depan opis aku nie..
aku duk la termenung jap tgk ape yg anjing dua ekor tu buat..
agaknya dik kelaparan sgt n tak ada makanan dlm tong smpah
tu la dia org makan rumput..

tp tadi nak ambik pic..dia lari pulak..
kesiannya aku tgk..abis nak wat cm ner..bekal aku pun dah abis..

jd makan jerk la rumput2 tu yerk..huhu

18 Jun 2009

bunga oh bunga..

tempat kejadian berlaku dlm opis aku beberapa minit yg lalu..smbil sibuk2 menaip tetiba dtg satu awek cina cun nie dekat aku..

client: miss i nak tnya klu nak bg bunga dekat org yg baru naik pangkat pengurus ke, dato ker,..bunga mcmana eh?..letak dlm pasu ker atau macamana?..


aku: erkk...i tak tau lah..(sambil tersenyum)

client: i bukan pe cuma nak tau ..klu org islam n melayu dia org tak kisah ker dpt bunga warna ape..letak macamana ker?...

aku: i rase tak kisah kot..i mmg tak tau..tp cuba u tnya dekat kedai bunga..maybe dia org tau rasenya..(aku menjwp sambil menyengeh..)


notahati: klu cina...dia org ada warna dia org sendirikan... utk melambangkan ape2pun..tp soalan itu mmg sungguh menjerat diri ku yg mmg tak beberapa gemar bunga nie..huhu..malu sungguh rasenya..

jom makan kuih raya..



kojah...kuih ape tu?
erkkkk...aku pun tak tau nama dia..tp yg nie sedap :)

ape kehei nie..

hari nie aku rase down sgt...
selalu byk keje..hari nie tak ada keje sgt..
aku tunggu kengkwn YM aku..
satu pun tak online hampeh..

aku try dok jejalan dlm blog pulak
ada gak blog baru yg aku skodeng
tp..bila aku baca aku jd blur..
terus blur dan blur..

ape kehei aku nie...
batok dah tak teruk sgt
selsema pulak hingus nak kering dah..huhu

tp..
aku rase tak best jerk...
nape ko nie..kojah


entah la....:(

17 Jun 2009

surat cintaku..

From Useni Muhamed
Abidjan Cote d’Ivoire,
West Africa.

Dearest,

I crave your indulgence at this mail coming from somebody you have not known before. I decided to do this after praying over the situation. You should please consider the transaction on its content and not the fact that you have not known me before. I need not dwell on how I came by your contact information because there are many such possibilities these days.

I am Useni Muhamed, 21years old and my younger sister Mariam Muhamed we are the children of our late parents Alhaji Isah Muhamed from a Royal family in Ghana. My father was a highly reputable business merchant (cocoa merchant) who operated in the capital of Ivory Coast during his days. It is sad to say that he passed away mysteriously in France during one of his business trips abroad year 12th.Febuary 2007. Though his sudden death was linked or rather suspected to have been masterminded by an uncle of his who travelled with him at that time, but Allah knows the truth!!

Our mother died when I was 13 years old and since then our father took us so special. Before my fathers death on 12th Febuary2007, he told me that he has the sum of Eleven million seven hundred thousand United State Dollars (USD$11.700, 000) left in one of the security company in Abidjan the capital city of Cote d’Ivoire. He deposited the fund in a metallic trunk box as containing family valuable that belongs to a foreign partner. He further told me that he deposited the box in my name as all the documents bears my name as the depositor and for the Security company not to open the box or rather suspect it content, he therefore made the beneficiary as foreign partner.

I am just 21 years old a university undergraduate and my only younger Sister is 18years old and really we cannot handle this transaction alone without the help of a foreign partner. So please with all due respect, I am contacting you with due sense of humanity and responsibility and with few awareness that you will give it a sympathetic and mutual consideration.
I am honourably seeking your assistance in the following ways.

(1) Can you honestly help us as your family?

(2) Can you serve as the guardian of this fund and also to contact the security company here for the claim and the shipment of this box to you in your country diplomatically?

(3) Can you help us to make arrangement for us to come over to your country to further our education and to secure a residential permit for us in your country?

(4) Can you provide good investment plans for the fund and also to manage the fund on a profitable investment?

Moreover, I am willing to offer you 20% of the total sum as compensation for your effort/input after the successful shipment of this box to your country before the investments starts. And I have also mapped out 5% of the total sum to cover any expenses during the course of this transaction.

Please consider this and get back to me as soon as possible.

My sincere regards,
Useni Muhamed.



notahati: patut ke aku tolong dia nie..rasenya nie email yg ke-3 aku dpt berbentuk sama mcm nie..tp dari org yg berbeza...klu betul kaya pakcik..tp klu nipu..abislah..ape pdpt korang??

antara limau nipis dan limau kasturi...









antara dua limau nie..
mana yg namanya kasturi n mana namanya limau nipis?..
ada sapa yg leh tolong???...pls!!

sekian, tq..






15 Jun 2009

today is monday..

hari nie hari keje,
hari nie hari sekolah
hari nie hari paling org tak suka
hari permulaan keje dan sekolah

hari nie hari tak sehat sedunia aku..
air hidung laju kuar cm air hujan
mata merah mcm keliwon
tulah penangan minum ais tak hinggat dunia semlm...

tu jerk la aku nak ckp..
sekian

10 Jun 2009

Riang Ria Hari Sabtu

Sabtu lepas, aku bermain air di Wet World Batu Pahat..yg untungnya kat sni tak mahal mcm kat Melaka tu..at least, utk aku yg tak beberapa main air nie nice la ok....lagi satu ada org seponsor..mmg terujalah nak masuk...hehe..kredit utk akak n abg ipar aku...dua tiga kali gak aku tenggelam timbul kat dlm air..huhu..nasib baik la tak lemas ..klu tak aku tak jumpalah korang lagi lepas nie..

Syyy..korang nak tau tak..sepanjang tpt tu dibuka aku tak penah pergi tau..punya la jakun aku nie..pegi pun dulu masa ada itrvw keje..huhu...kelakar betulkan..ada org tu jauh2 dr JB dtg..smpai sesat2 ke muar lagi..dtg gak main air kat sni..ok2, aku tak mo celoteh berjela..
meh, korang tgk la mcmana wupanya Wet World batu pahat nie okey..




pas utk kerete..kene byr rm2/-wajib tauu...
harga masuk bg dewasa rm10/-
kanak2 aku terlupa nak tengok
(sbb dia org kene ukur tingginya dulu)..hehe




ini adalah bahagian air yg cetek n tak dlm....
sesuai utk anak2 kecil main api..opss!!
silap deh..utk mandi manda bg anak2 bwh 5 tahun..



nie pulak, menu tpt makan dekat dgn pintu masuk n kuar kat situ..
mahal tak??...korang tak leh bwk masuk makanan tau..
bwk beg pakain jerk boleh..




dekat dlm taman tema tupun ada kafe..
tpt berehat sebentar, bila dah penat main air..
leh la beli burger atau nasi lemak atau makanan yg sewaktu dgnnya dsitu..
yg kuning tu adalah pelampung okess..bukan budak kuning si digi tu tau..



ada tiga bahagian terbesar..kat dlm taman tema nie..
tpt gelongsor yg pkai pelampung belah kanan..betul ke nak panggil tpt nie?..
(aku tak berani naik, walau di asak byk kali oleh anak sedaraku)..huhu
tgh2 tu ada gua berair dan belah kiri pulak, gelongsor tak payah pakai pelampung ..
tobat aku tak mo main cm tu lagi..
(kapok) kata org jawa, aku tenggelam sbb kaki tersangkut..
selain tu, boleh menyusuri kolam kecil yg mcm longkang kat sekeliling tmn tema nie..
aku naik pelampung..akak n abg ipar aku tolak ..haha





akhirnya paling lama main air kat kwsn nielah..
klu belah hujung, ombak dia mmg terasa sgt2..
kalu nak selamat duk bhgn tgh la..
sentimental jerk ombaknya..
aku bygkan tsunami..
tp tak adalah kuat sgt mcm tsunami tu..
tp mmg rase la dia punya ombak buatan tu..
ape2pun aku seronok main air pada hari kejadian..hehe


mai la rmai2 main air kat tpt nie..ada sapa2 minat?
korang kene dtg awal la klu time cuti2 gini..
klu dah tghari air dah tak biru..
dah jadi kelabu asap..huhu

05 Jun 2009

mandi untuk kesihatan kita..

KAJIAN terbaru berkaitan dengan mandi mendapati ia bukan saja bertujuan untuk membersihkan diri daripada kotoran, tetapi menjauhkan stress serta berperanan penting meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Penyelidikan yang diterbitkan dalam New England Journal of Medicine menunjukkan penderita diabetes yang menghabiskan masa selama setengah jam berendam dalam air suam dapat menurunkan tingkat gula darah sekitar13 peratus.


Kajian di Jepun pula menunjukkan 10 minit berendam dalam air panas dapat memperbaiki kesihatan jantung terutamanya untuk lelaki.

Berikut beberapa manfaat mandi kepada individu yang mengamalkannya.


Mengeluarkan racun:

Mandi air panas sekitar 32 hingga 35 darjah Celsius membuka ruang yang dapat membantu mengeluarkan toksin. Mandi air panas membantu menurunkan tingkat gula darah,menyembuhkan sakit otot dan membantu menjaga usus besar supaya bekerja dengan baik. Waktu yang dianjurkan ialah selama 10 hingga 20 minit.

Mandi air sejuk sangat baik untuk meredakan ketegangan. Ia dapat menyempitkan darah dan meningkatkan tingkat gula darah. Suhu yang dianjurkan ialah sekitar 12 hingga 18 darjah Celsius.


Jangkitan kulit :

Penyakit kulit tertentu seperti ruam atau gatal-gatal boleh diatasi dengan menambahkan soda penaik (sodium bicarbonate) ke dalam air mandian. Ia bertindak sebagai antiseptik. Isikan air ke bekas mandian dan tambahkan soda penaik dan aduk sehingga rata. Digalakkan untuk berendam selama 10 hingga 20 minit.


Selesema dan sakit kepala :

Merendam kaki dalam air panas membantu
menyembuhkan selsema, sakit kepala dan menyegarkan kembali kaki yang lelah. Masukkan air panas secukupnya dalam bekas sehingga menenggelamkan pergelangan kaki kemudian tambahkan beberapa titis minyak seperti lavender, peppermint atau lemon. Selepas basuh dengan air sejuk.Lakukannya selama 10 hingga 20 minit.


Insomnia :

Merendamkan kaki dalam air dingin sangat baik kepada anda. Yang mempunyai masalah imsonia atau memiliki masalah tidur. Masukkan kaki sehingga ia merasa dingin. Perubatan ini berguna bagi kaki lelah,pendarahan hidung, selsema dan sembelit.


Pesanan:-

Tolong bg tau pada kengkwan kita .......... kalau ramai orang dapat baca artikel

ni.....lagi bagus kan ?


Tidak ada apa yang dapat tolong kita diakhirat nanti melainkan 3 perkara

1) anak yg soleh yg mendoakan kedua ibu bapanya

2) sedekah amal jariah

3) ilmu yg bermanfaat

Moga-moga kita semua bahagia hendaknya dengan amal mulia kita ini, InsyaAllah..:)


03 Jun 2009

Berita tergempar...

SEBAB UTAMA STADIUM SULTAN MIZAN RUNTUH

KUALA TERENGGANU: Sebahagian bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Gong Badak di sini yang menjadi kebanggaan rakyat Terengganu, runtuh pagi semalam, adalah di sebabkan raksasa telah menyerang stadium itu..kerana telah disyaki oleh beliau bahawa segala ahli keluarga ultraman sedang membuat raptai utk kejohanan Sukan Staf IPTA ke-34 pd hari ini dan tidak mahu berlawan dgnnya semlm..tak sangka ultraman menyokong kejohanan sukan tersebut yerk??..


amukkan raksasa yg jahat..


terlalu khusyuk dgn raptai..

smpai terlupa nak berlawan ngan raksasa..


kemusnahan yg amatlah besar..

lepas nie suruh ultraman ngan ahli kerabat dia betulkan balik bumbung stadium tu ok..


sekian berita muktamad dari newpaper eiza babam in the house..hehehe


Hingga hujung nyawa..

video


notahati: korang pikirlah sendiri..malas aku nak pikir..otak jem jerk, sejak dua menjak nie..

Salam takziah utk family Tuya dan family arwah Dinie..


pagi ahad aku dpt sms dr tuya..

tuya: za, baby dah tak ada..meninggal pukul 7.40pg tadi..

terkejut aku bila dpt sms dr tuya mengatakan baby dah tak ada..menitis jugak air mata nie..aku terus telepon tuya tnya keadaan adik dia cmner..masa tu adik dia lum tau lagi.. sbb yg ada ngan baby, ayah dia jerk kat spital jb..tuya pening pale pikir cmner nak ckp ngan adik dia.. semlmnya aku baru jerk dpt pic baby, comel dan semangat budaknya.. apekan daya semua nie dah suratan takdir.. kita sbg hambanya kene redha dan ikhlas.. al -fatihah untuk arwah muhammad Faiz Dinie..



arwah baby Dinie

Lahir: 30 Mei 2009
pukul: 10.20pg
meninggal: 31 Mei 2009
pukul: 7.40pg


Umaierah kakak kepada arwah Dinie

Tuya ckp Umaierah tau adik dia dh tak ada..
Takziah utk Tuya sekeluarga dan Family arwah Dinie..
moga Manja ngan Ucea leh hadapi nie semua dgn hati yg tabah..
nak tau lebih lanjut sila klik tuya1 dan tuya2

01 Jun 2009

susah sgt ke?

pada korang susah sgt ke soalan nie?

1. Seandainya org yang ingin mengambil lesen adalah OKU..pada siapakah untuk memohon kebenaran?..(lebih kurang cm nie la ayatnya)

a. Doktor
b. Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ)
c. Jabatan Kebajikan Masyarakat
d. Jabatan Bomba dan penyelamat

2. Apekah warna pelekat P yg dipakai oleh pemandu di Malaysia sekarang?

a. Biru dan putih
b. Kuning dan putih
c. Hijau dan merah
d. Merah dan putih


nie aku geram ngan bebudak yg mengambil ujian undang2 berkomputer nie..jwp tak nak fokus..soalan2 senang cmnie pun leh mis nak jwp..pastu main tibai cepat jerk pulak tu..bila tgk masa, tak smpai 20 minit duk kat dlm tu jwp soalan..bontot pun lum panas lagi..ape nak jdlah dia org nie..

budak yg aku htr ujian tu..slh byk sbb tak fokus..di atas adalah 2 dr 50 solan yg ditnya..
markah dia pulak lagi satu nak dpt mata lulus..klu tak.. kan tak bazir duit tu..dh kene postpone smpai gaji kuar lah pulak..terbantut nak ambik lesen rempit..huhu

merapik meraban..



korang tau tak, aku nak tunjuk ape kat MPV nie?

cuba teka..

.
.
.
.
.

tadaaa..




kalau korang semua perasaan..
ada wajah di sebalik bekas tpt simpanan tayar tu..
amat la mengerunkan..
dgn mata merahnya..
dh mcm cerita keliwon la pulak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails