22 Mei 2010

Sambutan Nurses Day...

Sambutan Hari Jururawat Peringkat Kolej aku..

video

Tengok president Pusna ( wakil pelajar aku menyanyi)
sedap jugak suara dia..he3
Pepagi dah bangun tido mcm nak g kelas...
tp bila bangun tgk hujan dekat luar..
alamak entah jadi..
entah tak game hari nie..
bila sampai Titiwangsa..
dpt main 3 station jerk..
satu station group kita org menang
(ambik tepung guna sudu)..
another station group lagi satu
(ambik getah gelang pakai straw)..
dan
yg satu lagi..tak tau ape dah jadi
sbb kat station nie kene buat piramid pakai daun terup..
entah pape lah permainannya..hu3
apepun kita org enjoy sbb pengetua joint sekali
dan kita org dibenarkan cuti Hari Sabtu minggu depan..
huyeah!!
balik kg..hoho..
balik kg..
aku pun dah siap tukar tiket nak balik awal..
jom kwn2 :)


18 Mei 2010

Selamat Hari Jururawat dan Hari Guru..

jasamu bagai titisan hujan pagi..


menyimbah bumi walaupun tidak dihiraukan atau dipeduli..


tapi kehadiranmu..


membawa seribu erti dlm sesetengah kehidupan seseorang..


tak mengenal jemu dan bosan kau harungi jua..


demi sebuah pejuangan..


yang tidak akan selesai sampai bebila..


"SELAMAT HARI JURURAWAT SEDUNIA"

*****************

sedari kecil aku mengenal ABC,

keranamu aku tahu mengeja dan mengira..

keranamu aku ada di sini..

memperjuangkan diri ku,

ke tempat yg lebih tinggi dan mulia seperti mu..

semoga perjuangan aku akan membuahkan sebuah kejayaan..

Terima Kasih Cikgu..

"SELAMAT HARI GURU"


08 Mei 2010

Selamat Hari Ibu..


Esok adalah hari ibu sedunia..
Sempenanya aku ingin mengucapkan
Selamat Hari Ibu kepada semua ibu-ibu di mana jua berada
dan
terutama sekali buat ibundaku yg tersyg..
ku doakan moga mak sehat, ceria dan dimurahkan rezeki..amin..

tidak lupa juga aku ingin mengucapkan selamat hari ibu buat "mama"
yg belum sempat aku bersua muka dgnnya..
moga mama sehat dan ceria di samping abah tersyg disana..


Majlis Amal..




minggu lepas aku hadiri majlis yasinan,
dekat Naza World dekat area Subang kot..
besar betul kilang dia ekk...
pastu pemilik dia bumiputra lak tu..

Jarang2 rasenya syarikat besar nak buat mcm nie..
tp mmg aku tabik spring la dekat dia org..
sbb menganjurkan majlis cmnie..
tahniah..

Majlis nie pun dibuat sbb mengingati arwah pengasas Naza nie..
maafla aku lupa nama beliau Tan Sri siapa ntah..

Tp yg paling best..
dpt tgk kereta-kereta yg bwh naza tu..
byk..giler..
mcm2 jenis
peh..harga juta2...

bilalah aku lak nak merasanya...




merah menyala..pertiwi bangsa


awek-awek umah aku..huhu


cun-cun tak?..


Salam...
hari nie makan busat...
KFC...
wah sedap tau..

Alhamdulilah..
niat hati nak banje bebudak KKM dah termakbul..
haritu dia org dpt duit gaji dia org..
dia org banje kita org..

so..
kira nie balas balikla..
org berbudi kita berbahasa..
mcm tulah kan..




01 Mei 2010

patah hati atau mop yg patah..





bila kecewa kita sering buat benda yg tak patut kita buat..
contohnya mcm masa pagi tadi..
ada satu awek nie..
dia terlalu frust sgt pagi td..
bangun pagi je..
dia dh kco kwn dia yg tgh nak mengemas laki bini kat umah kwn dia tu..
dlm frust2 tu rajin lak dia nie nak mengemas umah..
dia leh basuh cadar, kemas umah, dapur..siap mop lagi..mmg rajin dia nie..tp tetiba masa proses nak buat pembersihan gadget mengemas tadi..dengan penuh perasaan dan tenaga dia telah mematahkan mop yg ada kat umah tu..Allah, kuat betul energy dia pg nie...
Agaknya...org yg tgh frust nie tenaga yg dihasilkan dlm bdn tu melambak2 gaknya kan..igt esok dia nak g jogging lak..pepagi..nak buang aura negatif dlm bdn dia tu..dan mulakan cara hidup sehat...huhu..apelah aku merapu nie ekk..
sekian cerita penglipur pura...

aku hanya wanita biasa..

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku

jiwa mu pergi...

Lirik Anang – Separuh Jiwaku Pergi :
separuh jiwaku pergi
memang indah semua
tapi berakhir luka



kau main hati
dengan sadarmu
kau tinggal aku

reff:
benar ku mencintaimu
tapi tak begini
kau khianati hati ini
kau curangi aku
[2x]

kau bilang tak pernah bahagia
selama dengan aku
itu ucap bibirmu

kau dustakan semua
yang kita bina
kau hancurkan semua

repeat reff [2x]

benar ku mencintaimu

Lirik lagu Separuh Jiwaku Pergi - Anang

dengarkan aku....

aku tak ingin kau menangis bersedih
sudahi air mata darimu
yang aku ingin arti hadir diriku
kan menghapus lukamu sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

reff:
hanya satu pintaku
untukmu dan hidupmu
baik-baik sayang
ada aku untukmu

hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik-baik sayang
karna aku untukmu

semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampuku, sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

repeat reff


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails