29 Ogos 2010

sesat di Masjid India..

Semalam petang, bebudak umah ajak aku pegi join dia orang membeli belah di Maasjid India..pastu berbuka sekali kat sana..dah nak time berbuka nie, bebudak ajak makan dkat salah satu restoran mamak yang ada kat citu...
Ingat bolehla pekena ABC ngan mee bandung..tapi hampeh..yang ada nasi beriani ngan nasi putih je.. nak tak nak aku orderlah nasi putih ngan ayam goreng je..ingatkan murahlah,wupa2nya mahal ayam goreng kat ctu..seketul rm6..air fresh oren dia pun mahal dari kedai kat area asrama aku..kopak jugaklah rm 11..kalau ikutkan 2 kali makan tu..hu3 Tu belum abis ralat kat ctu...kita org sambung jalan-jalan cari barang lagi...dari satu kdai g satu kdai lagi..tetiba aku ngan fikah terilang jejak ngan bebudak umah yang lain..la sudah,masak mcm nie..aku kalu dah ramai orang dan crowded mmg terus jadi blur otak aku...pening dah..call dia orang...dia orang kata kat 'Hari-hari' area Sogo,aku jalan2...terus jalan..tak jumpa2..alamak..kami sesat.. 4 kali dah tawaf tempat yang sama..last2 call kawan suruh mai ambik..nasib la dia setuju..moral of d stori..jgn jalan2 tak pandang kawan2..letih betul semalam,sampai umah kena gelak lagi..panas2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails