Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2010

minggu nie exam daa..

iskh2 ape kena ngan aku nie...aura exam tak sampai2 kat aku...selasa dah ada paper..tp aku le dok rilek..sibuk tekan2 laptop orang..iskh2..pe kena nie wey...

dah la kat umah ada kes tak settle2..lagi kes2 kwn2 lain kat kolej..ceh, aku nie dah mcm pengetua lak kene pikir semua hal2 nie..huhu..pastu wanted lak tu ngan HEP..

korang ada idea tak cmne aku nak settle AKUNYA problem nie...

Happy Belated Birthday...

Imej
Happy belated birthday utk diri aku sendiri..dan hari nie genap seminggu umur ku berganjak lagi..tahun nie tahun yg begitu sibuk bg aku sbb aku dah jadi student balik..semua berlaku tidak dirancang..alhamdulilah..nampaknya walaupun pada mulanya agak sukar..namun semuanya berjaya aku tempohi..sesungguhnya memori pahit manis ini akan ku kenang sampai akhir hayat ku nanti..

terima kasih kepada kak cutemiut,uncle beruwang, puan tuya dan kengkawan yg lain atas ucapan lahir tempohari..dan paling tak leh lupakan..aku sambut besday dalam kelas ngan lecturer yg incharge kelas aku..kebetulan hari lahir kami sama..dan adik2 aku telah membuat suprise dlm kelas utk aku dan Puan Patimah..mmg aku tak jangka..sbb semuanya aku yg cdgnkan pada mulanya..malu dan terharu aku..

jom bergelak..

PENJUAL TELUR

Pembeli: "Dik, telur sekilo berapa?"
Penjual: "Telur ayam atau telur itik?"
Pembeli: "Telur ayam."
Penjual: "Telur ayam biasa atau ayam kampung?"
Pembeli: "Ayam biasa."
Penjual: "Yang tempatan atau yang import?"
Pembeli: "Yang tempatan."
Penjual: "Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh , Kuala Selangor atau Tampin?"
Pembeli: "Yang Ipoh lah..." (Sambil terlihat kesal).
Penjual: "Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau Selatan?"
Pembeli: "Adik nie jual telur atau nak jalan-jalan?"
Penjual: "Maaf kak, saya penjual mee rebus kat sebelah. Kebetulan yang jual telur pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang.

CUCU VS ATOK

Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan
Atuk: Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi. Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar? Besar nak jadi apa? (Atok marah tahap…

Maulud Nabi dan Minggu Exam..

Salam dari BBS kepada kawan2 tak kira dimana berada...
hari nie hari cuti..tp esok aku ada aktiviti kat kolej pulak..
alahai malasnya nak pergi rasenya...esok kat kolej ada buat tayangan filem tasbih cinta..aku penah tgk gak skit citer dia kat youtube masa keje dulu..best gak la citer dia dlm masa yg sama aku ada kelas anatomy & fisiologi lak..mana satu nak pergi nie..

minggu depan jugak mesti aku sibuk uruskan bebudak nie nak masuk nasyid dan pertandingan azan..dah la minggu exam..leh lak kene prepare nie semua..mudah2n Allah izinkan aku melakukannya dengan baik nanti..amin.

minggu depannya lak aku dah mula praktikal kat Hospital..alamak takutnya..siapa ada tip2 nak ilang getaq n nervous nie..meh habaq skit..

oklah aku nak tubik nie..nak g jalan2 cr pasal kat pasar mlm BBS nie..daa..

Sudah Balik...

Salam semua sahabat andai rakan taulan ku dimana jua berada..
hari nie aku dah ada kat Kl..
rasa cepat sgt cuti tempohari..
tak sempat nak bermanjaan ngan Milah
tapi, boley kira.. hari2 aku drive Milah ku itu kesana kemari..
almaklum semua yg ada kat kg semua nya terjatuh sakit la pulak
dan ingin bermanjaan ngan ku ini..huhu..layan kan aje la...


anywhere..selamat bercuti pada yg baru ambik cuti
dan pada yg dah naik keje dan sekolah cam aku..selamat menjalani hari anda dengan ceria dan redha ye...:)

pesanan ikhlas dari ku..eiza dlm kelas..he3

ho..ho..balik kg..

Hai kawan-kawan..ni aku bersiaran langsung dari lebuhraya utara selatan..huyeah, aku balik kg..teruja sgt..dan x sbr2 nak tgk mak ayah yg x sehat kt kg..especially mak..dia x sehat..doakan perjalanan ku selamat ye kawan2..selamat tahun baru cina buat semua dan selamat brcuti pjg..adios.

mari mengundi..

Salam 1 Malaysia buat kwn2 semua..hari ini kolej aku buat pilihanraya pusna,utk mengantikn sem akhir yg x lama lagi nak bersara...junior merangkap group aku dah pun selamat mengundi..skrang tgh tunggu sem lain mengundi dan seterusnya mendgr keputusan di umumkan...Perut aku pulak brkerocong nak bersarap..tp jam bru kul 9am..alahai..

mood balik kg..

Salam kawan2 semua..ape khabar org kg..lama sudah dah tak bersua..harap semua ceria2 belaka..

Tinggal beberapa hari lg aku akan bercuti raya cina..semua budak2 serumah dalam mood balik kg..asal bangun tido je semua ngadu mimpi kg..yg ada tu,dah siap shopping kat pasar mlm..belikn org trsyg brg cenderahati..mcm2 kerenah adik2 aku nie..walau apepn aku hadapinya dgn happy, tak mo gaduh2 dan masam2 muka..
selamat tahun baru cina dan bercuti utk teman2 sekuliah ku, jgn syok sgt masa cuti tu,lepas cuti ada exam..igt A & P nak kene hapal sokmo..ok lah nak wat nota peta minda nie..out dululah..da..