Catatan

Tunjukkan catatan dari 2010

sesat di Masjid India..

Semalam petang, bebudak umah ajak aku pegi join dia orang membeli belah di Maasjid India..pastu berbuka sekali kat sana..dah nak time berbuka nie, bebudak ajak makan dkat salah satu restoran mamak yang ada kat citu...
Ingat bolehla pekena ABC ngan mee bandung..tapi hampeh..yang ada nasi beriani ngan nasi putih je.. nak tak nak aku orderlah nasi putih ngan ayam goreng je..ingatkan murahlah,wupa2nya mahal ayam goreng kat ctu..seketul rm6..air fresh oren dia pun mahal dari kedai kat area asrama aku..kopak jugaklah rm 11..kalau ikutkan 2 kali makan tu..hu3 Tu belum abis ralat kat ctu...kita org sambung jalan-jalan cari barang lagi...dari satu kdai g satu kdai lagi..tetiba aku ngan fikah terilang jejak ngan bebudak umah yang lain..la sudah,masak mcm nie..aku kalu dah ramai orang dan crowded mmg terus jadi blur otak aku...pening dah..call dia orang...dia orang kata kat 'Hari-hari' area Sogo,aku jalan2...terus jalan..tak jumpa2..alamak..kami sesat.…

Sambutan Nurses Day...

Imej
Sambutan Hari Jururawat Peringkat Kolej aku.. Tengok president Pusna ( wakil pelajar aku menyanyi) sedap jugak suara dia..he3 Pepagi dah bangun tido mcm nak g kelas... tp bila bangun tgk hujan dekat luar.. alamak entah jadi.. entah tak game hari nie.. bila sampai Titiwangsa.. dpt main 3 station jerk.. satu station group kita org menang (ambik tepung guna sudu).. another station group lagi satu (ambik getah gelang pakai straw).. dan yg satu lagi..tak tau ape dah jadi sbb kat station nie kene buat piramid pakai daun terup.. entah pape lah permainannya..hu3 apepun kita org enjoy sbb pengetua joint sekali dan kita org dibenarkan cuti Hari Sabtu minggu depan.. huyeah!! balik kg..hoho.. balik kg.. aku pun dah siap tukar tiket nak balik awal.. jom kwn2 :)

Selamat Hari Jururawat dan Hari Guru..

Imej
jasamu bagai titisan hujan pagi..

menyimbah bumi walaupun tidak dihiraukan atau dipeduli..

tapi kehadiranmu..

membawa seribu erti dlm sesetengah kehidupan seseorang..

tak mengenal jemu dan bosan kau harungi jua..

demi sebuah pejuangan..

yang tidak akan selesai sampai bebila..

"SELAMAT HARI JURURAWAT SEDUNIA" *****************sedari kecil aku mengenal ABC,keranamu aku tahu mengeja dan mengira..keranamu aku ada di sini..memperjuangkan diri ku, ke tempat yg lebih tinggi dan mulia seperti mu..semoga perjuangan aku akan membuahkan sebuah kejayaan..Terima Kasih Cikgu.."SELAMAT HARI GURU"

Selamat Hari Ibu..

Imej
Esok adalah hari ibu sedunia..
Sempenanya aku ingin mengucapkan
Selamat Hari Ibu kepada semua ibu-ibu di mana jua berada
dan
terutama sekali buat ibundaku yg tersyg..
ku doakan moga mak sehat, ceria dan dimurahkan rezeki..amin..

tidak lupa juga aku ingin mengucapkan selamat hari ibu buat "mama"
yg belum sempat aku bersua muka dgnnya..
moga mama sehat dan ceria di samping abah tersyg disana..


Majlis Amal..

Imej
minggu lepas aku hadiri majlis yasinan,
dekat Naza World dekat area Subang kot..
besar betul kilang dia ekk...
pastu pemilik dia bumiputra lak tu..

Jarang2 rasenya syarikat besar nak buat mcm nie..
tp mmg aku tabik spring la dekat dia org..
sbb menganjurkan majlis cmnie..
tahniah..

Majlis nie pun dibuat sbb mengingati arwah pengasas Naza nie..
maafla aku lupa nama beliau Tan Sri siapa ntah..

Tp yg paling best..
dpt tgk kereta-kereta yg bwh naza tu..
byk..giler..
mcm2 jenis
peh..harga juta2...

bilalah aku lak nak merasanya...




merah menyala..pertiwi bangsa

Imej
awek-awek umah aku..huhu


cun-cun tak?..


Salam...
hari nie makan busat...
KFC...
wah sedap tau..

Alhamdulilah..
niat hati nak banje bebudak KKM dah termakbul..
haritu dia org dpt duit gaji dia org..
dia org banje kita org..

so..
kira nie balas balikla..
org berbudi kita berbahasa..
mcm tulah kan..




patah hati atau mop yg patah..

Imej
bila kecewa kita sering buat benda yg tak patut kita buat..
contohnya mcm masa pagi tadi..
ada satu awek nie..
dia terlalu frust sgt pagi td..
bangun pagi je..
dia dh kco kwn dia yg tgh nak mengemas laki bini kat umah kwn dia tu..
dlm frust2 tu rajin lak dia nie nak mengemas umah..
dia leh basuh cadar, kemas umah, dapur..siap mop lagi..mmg rajin dia nie..tp tetiba masa proses nak buat pembersihan gadget mengemas tadi..dengan penuh perasaan dan tenaga dia telah mematahkan mop yg ada kat umah tu..Allah, kuat betul energy dia pg nie...
Agaknya...org yg tgh frust nie tenaga yg dihasilkan dlm bdn tu melambak2 gaknya kan..igt esok dia nak g jogging lak..pepagi..nak buang aura negatif dlm bdn dia tu..dan mulakan cara hidup sehat...huhu..apelah aku merapu nie ekk..
sekian cerita penglipur pura...

aku hanya wanita biasa..

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku

jiwa mu pergi...

Lirik Anang – Separuh Jiwaku Pergi :
separuh jiwaku pergi
memang indah semua
tapi berakhir luka



kau main hati
dengan sadarmu
kau tinggal aku

reff:
benar ku mencintaimu
tapi tak begini
kau khianati hati ini
kau curangi aku
[2x]

kau bilang tak pernah bahagia
selama dengan aku
itu ucap bibirmu

kau dustakan semua
yang kita bina
kau hancurkan semua

repeat reff [2x]

benar ku mencintaimu

Lirik lagu Separuh Jiwaku Pergi - Anang

dengarkan aku....

aku tak ingin kau menangis bersedih
sudahi air mata darimu
yang aku ingin arti hadir diriku
kan menghapus lukamu sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

reff:
hanya satu pintaku
untukmu dan hidupmu
baik-baik sayang
ada aku untukmu

hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik-baik sayang
karna aku untukmu

semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampuku, sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

repeat reff


Seminggu lagi..

Seminggu lagi..
adanya aku praktikal kat wad..tp, keje kat wad tak byk mana..buat kepala jd tepu..
Seminggu lagi..
exam final first sem akan ku hadapi..baca buku pun tak abis lg..
Tp hati...
dok igt kat si jantung hati..entah merajuk..entah dah tak sudi dgn ku lagi..:-(

prolog..

cinta tak mungkin bersatu..
andai hati keras mcm batu...huhu

demam

aku demam :-(

Pitih oh pitih..

Mai nak goyak..

duit,duit,duit..dmana kau duit...
duit,duit,duit..nak pnjm pun susah nak dpt duit..sapa nak tgg aku wahai duit..oh,duit,duit..huhu

sakit hati..

salam kawan2..

kalau korang sakit hati..ape benda yg korang buat?..mension kt aku..

minggu nie exam daa..

iskh2 ape kena ngan aku nie...aura exam tak sampai2 kat aku...selasa dah ada paper..tp aku le dok rilek..sibuk tekan2 laptop orang..iskh2..pe kena nie wey...

dah la kat umah ada kes tak settle2..lagi kes2 kwn2 lain kat kolej..ceh, aku nie dah mcm pengetua lak kene pikir semua hal2 nie..huhu..pastu wanted lak tu ngan HEP..

korang ada idea tak cmne aku nak settle AKUNYA problem nie...

Happy Belated Birthday...

Imej
Happy belated birthday utk diri aku sendiri..dan hari nie genap seminggu umur ku berganjak lagi..tahun nie tahun yg begitu sibuk bg aku sbb aku dah jadi student balik..semua berlaku tidak dirancang..alhamdulilah..nampaknya walaupun pada mulanya agak sukar..namun semuanya berjaya aku tempohi..sesungguhnya memori pahit manis ini akan ku kenang sampai akhir hayat ku nanti..

terima kasih kepada kak cutemiut,uncle beruwang, puan tuya dan kengkawan yg lain atas ucapan lahir tempohari..dan paling tak leh lupakan..aku sambut besday dalam kelas ngan lecturer yg incharge kelas aku..kebetulan hari lahir kami sama..dan adik2 aku telah membuat suprise dlm kelas utk aku dan Puan Patimah..mmg aku tak jangka..sbb semuanya aku yg cdgnkan pada mulanya..malu dan terharu aku..

jom bergelak..

PENJUAL TELUR

Pembeli: "Dik, telur sekilo berapa?"
Penjual: "Telur ayam atau telur itik?"
Pembeli: "Telur ayam."
Penjual: "Telur ayam biasa atau ayam kampung?"
Pembeli: "Ayam biasa."
Penjual: "Yang tempatan atau yang import?"
Pembeli: "Yang tempatan."
Penjual: "Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh , Kuala Selangor atau Tampin?"
Pembeli: "Yang Ipoh lah..." (Sambil terlihat kesal).
Penjual: "Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau Selatan?"
Pembeli: "Adik nie jual telur atau nak jalan-jalan?"
Penjual: "Maaf kak, saya penjual mee rebus kat sebelah. Kebetulan yang jual telur pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang.

CUCU VS ATOK

Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan
Atuk: Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi. Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar? Besar nak jadi apa? (Atok marah tahap…

Maulud Nabi dan Minggu Exam..

Salam dari BBS kepada kawan2 tak kira dimana berada...
hari nie hari cuti..tp esok aku ada aktiviti kat kolej pulak..
alahai malasnya nak pergi rasenya...esok kat kolej ada buat tayangan filem tasbih cinta..aku penah tgk gak skit citer dia kat youtube masa keje dulu..best gak la citer dia dlm masa yg sama aku ada kelas anatomy & fisiologi lak..mana satu nak pergi nie..

minggu depan jugak mesti aku sibuk uruskan bebudak nie nak masuk nasyid dan pertandingan azan..dah la minggu exam..leh lak kene prepare nie semua..mudah2n Allah izinkan aku melakukannya dengan baik nanti..amin.

minggu depannya lak aku dah mula praktikal kat Hospital..alamak takutnya..siapa ada tip2 nak ilang getaq n nervous nie..meh habaq skit..

oklah aku nak tubik nie..nak g jalan2 cr pasal kat pasar mlm BBS nie..daa..

Sudah Balik...

Salam semua sahabat andai rakan taulan ku dimana jua berada..
hari nie aku dah ada kat Kl..
rasa cepat sgt cuti tempohari..
tak sempat nak bermanjaan ngan Milah
tapi, boley kira.. hari2 aku drive Milah ku itu kesana kemari..
almaklum semua yg ada kat kg semua nya terjatuh sakit la pulak
dan ingin bermanjaan ngan ku ini..huhu..layan kan aje la...


anywhere..selamat bercuti pada yg baru ambik cuti
dan pada yg dah naik keje dan sekolah cam aku..selamat menjalani hari anda dengan ceria dan redha ye...:)

pesanan ikhlas dari ku..eiza dlm kelas..he3

ho..ho..balik kg..

Hai kawan-kawan..ni aku bersiaran langsung dari lebuhraya utara selatan..huyeah, aku balik kg..teruja sgt..dan x sbr2 nak tgk mak ayah yg x sehat kt kg..especially mak..dia x sehat..doakan perjalanan ku selamat ye kawan2..selamat tahun baru cina buat semua dan selamat brcuti pjg..adios.

mari mengundi..

Salam 1 Malaysia buat kwn2 semua..hari ini kolej aku buat pilihanraya pusna,utk mengantikn sem akhir yg x lama lagi nak bersara...junior merangkap group aku dah pun selamat mengundi..skrang tgh tunggu sem lain mengundi dan seterusnya mendgr keputusan di umumkan...Perut aku pulak brkerocong nak bersarap..tp jam bru kul 9am..alahai..

mood balik kg..

Salam kawan2 semua..ape khabar org kg..lama sudah dah tak bersua..harap semua ceria2 belaka..

Tinggal beberapa hari lg aku akan bercuti raya cina..semua budak2 serumah dalam mood balik kg..asal bangun tido je semua ngadu mimpi kg..yg ada tu,dah siap shopping kat pasar mlm..belikn org trsyg brg cenderahati..mcm2 kerenah adik2 aku nie..walau apepn aku hadapinya dgn happy, tak mo gaduh2 dan masam2 muka..
selamat tahun baru cina dan bercuti utk teman2 sekuliah ku, jgn syok sgt masa cuti tu,lepas cuti ada exam..igt A & P nak kene hapal sokmo..ok lah nak wat nota peta minda nie..out dululah..da..

Selamat Hari Wilayah..

Salam di pagi Ahad yang damai ini..apa plan kawan-kawan hari nie?..mesti byk perkara dan plan telah di aturkn ye x?..
Pertama2 kalinya aku nak ucapkn SELAMAT HARI WILAYAH..kpd semua warga Kl dan sewaktu dgnnya..terima kasih kerana sudi menerima kehadiranku dimuka bumi mu ini..moga aku pulang nanti dgn sebuah kejayaan dan harga diri yang tinggi..
wah besarnya harapan akukan..moga jd nyata hendaknya..insyallah..
Semalam aku g umah fmly angkat kat Cheras..adik angkat aku ajak g sungai congkak..seronok jgnla kata..wlpn cuma 3 org je yg g..dapat jugalah mereleasekn tension2 kat kepala aku nie..dan hari nie aku boleh brnafas dgn tenang berbanding selalu..datang ke umah family angkat tu..tambahkn ilmu dam mengutip ilmu brguna..

cuti..

Salam semua kawan-kawan...jap je ekk dah seminggu berlalu..dah nak masuk sebulan dah aku kat Kl nie..dan sebulan jugaklah aku kalut, ribut n mcm2 la..

esok cuti smpai isnin..igt nak rilease tension tp..byk la assigment lecturer bg..bebudak umah pun ramai balik kg..n g umah sedara mara..tinggal aku ngn budak Kedah tu..

planning nak tido je..hehe boley ke aku nak tido ngan pale dok mikir anatomy aku yg tak hapal2 ngan assigmnent tu..huhu..pening..serius aku pening..

Ya Allah permudahkan perjalanan study ku utk 3 tahun nie hendaknya..amin

Aku..

malam ku mengira bintang.. tp tak kelihatan..lain yg ku harap..lain yg datang..

Ayah tak sehat..

salam kengkawan..aku tak senang hatilah hari nie..bila dapat tau ayah kurang sehat..harapnya tak teruk la keadaan ayah tu..aku risau sgt nie..maklumlah aku tak penah berenggang dgn dia org selama nie...mcm2 rase ada..kuliah aku pun nie smpai esk, pastu byk benda nak uruskn kt cni kalau nak balik kg..:-(

kata seorang teman..

{ kebahagian bukan di tangan kita...Allah dah menulis segalanya..terima dengan redha segalanya..}

semlm itu..

Salam dan selamat pagi..moga semua kwn2 sehat dan ceria hdknya...
Semalam pagiku, buat pertama kali aku tgk..org buta lintas jalan, tanpa bantuan sesapa,dari dia tekan button kt tiang traffic light, smpai dia lintas ngan selamba,buat aku terkujat..huhu..adakah aku yg jakun?..
pastu mlmnya aku g mkn kat dpn hostel aku..dtg org buta mintk ikhsan ngan jual tisu..kata kwn aku si azeem..akak muka mcm x ada pe2 dia kata..makan je..x kisah kiri kanan..he3,nak trgolek aku dgr azeem ckp gtu,dah brderai gelak kami 5 sekwn nie..
cmtu agaknya aku buat muka kalu org nak kipas aku..kui3

update..

Imej
Salam awal pagi yg indah dan ceria..
nie aku bersiaran langsung di rumah mak tiri aku a.k.a kwn baik aku a.k.a tuya..
huhu..pjg tul mukadimah aku nie..
bukan ape...balas dendam lama tak bertenet..
syyytt...jgn kepoh2
puan tuya tgh tido tu..
aku nie lak tak leh tido..
tu aku update nie..hehe
nak tgk tak pic aku ngan bebdk bakal jd "tut" tu..he3
meh2 scroll ke bwh ye yoep..:)

+
+
+
+
+




nie la classmate n merangkap roomate aku..
comel2kan..
(sorang lagi tak mo ambik pic..malu katanya)
aku jer yg terbesar n old age..huhu
malunya...
tp dia org kata aku awet muda..
suka2..hehe
perasantan tulla eiza nie..

+
+
+
+



nie pulak pemandang dari koridor hostel aku..
syok juga..
klu hati rindu kat kg..
aku dok tercongok kat snilah..


tak sangka dah 2 minggu aku kat sni dah..
memula aku mmg tension..
sbb tetiba jd glamour kat sini kan..
bukan sbb ape..
sbb jd student sem baru yg paling tua..huhu..
seganla..lecturer pun ada yg lagi muda dr aku tau..
ape nak buatkan..peluang aku masa nie..
nak tak nak, suka tak suka
cabaran perlu ku…

Pagi aku di kolej..

Salam satu Malaysia..slmt pagi kawan2.. cerikn pg mu dgn senyuman..aku rindu korang..tp aku terpaksa pakai hp cap ayam nak update..n x best x letak gmbr sbb x supportla hp nie..org bp sehat2 ke?..aku kt sni bz la,pastu tetiba jd trbosan yg amat..waa..x suka felling nie..:-(

Hari pertama orientasi..

Hari nie,aku dan kwn2 kene buat medical check up kat spital tpt aku blaja tu..alhamdulilah, penyiksaan dah brakhir cuma utk tahu keputusan tu yg gerun..harapnya jwpnnya ok lah..dah 3 hari kat cni,x nak la balik gara2 kantoi medical check up tu..'yakin boleh,RAKAN TUA..'..huhu..segan pn ada,dah tua2 nak sambung study lagi.. kan dah kene pggl puan,eee..x sukanya..

Welcome KL..

Selamat Tahun Baru..alhamdulilah,aku dah sampai kat KL..nasib ada akak sdara aku nie..dpt cr tpt aku nak stdy tu..esk pepg aku nak g daftar..doakn aku ye kwn2,moga semua brjalan dgn baik hdknya..amin..