Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2010

Selamat Hari Wilayah..

Salam di pagi Ahad yang damai ini..apa plan kawan-kawan hari nie?..mesti byk perkara dan plan telah di aturkn ye x?..
Pertama2 kalinya aku nak ucapkn SELAMAT HARI WILAYAH..kpd semua warga Kl dan sewaktu dgnnya..terima kasih kerana sudi menerima kehadiranku dimuka bumi mu ini..moga aku pulang nanti dgn sebuah kejayaan dan harga diri yang tinggi..
wah besarnya harapan akukan..moga jd nyata hendaknya..insyallah..
Semalam aku g umah fmly angkat kat Cheras..adik angkat aku ajak g sungai congkak..seronok jgnla kata..wlpn cuma 3 org je yg g..dapat jugalah mereleasekn tension2 kat kepala aku nie..dan hari nie aku boleh brnafas dgn tenang berbanding selalu..datang ke umah family angkat tu..tambahkn ilmu dam mengutip ilmu brguna..

cuti..

Salam semua kawan-kawan...jap je ekk dah seminggu berlalu..dah nak masuk sebulan dah aku kat Kl nie..dan sebulan jugaklah aku kalut, ribut n mcm2 la..

esok cuti smpai isnin..igt nak rilease tension tp..byk la assigment lecturer bg..bebudak umah pun ramai balik kg..n g umah sedara mara..tinggal aku ngn budak Kedah tu..

planning nak tido je..hehe boley ke aku nak tido ngan pale dok mikir anatomy aku yg tak hapal2 ngan assigmnent tu..huhu..pening..serius aku pening..

Ya Allah permudahkan perjalanan study ku utk 3 tahun nie hendaknya..amin

Aku..

malam ku mengira bintang.. tp tak kelihatan..lain yg ku harap..lain yg datang..

Ayah tak sehat..

salam kengkawan..aku tak senang hatilah hari nie..bila dapat tau ayah kurang sehat..harapnya tak teruk la keadaan ayah tu..aku risau sgt nie..maklumlah aku tak penah berenggang dgn dia org selama nie...mcm2 rase ada..kuliah aku pun nie smpai esk, pastu byk benda nak uruskn kt cni kalau nak balik kg..:-(

kata seorang teman..

{ kebahagian bukan di tangan kita...Allah dah menulis segalanya..terima dengan redha segalanya..}

semlm itu..

Salam dan selamat pagi..moga semua kwn2 sehat dan ceria hdknya...
Semalam pagiku, buat pertama kali aku tgk..org buta lintas jalan, tanpa bantuan sesapa,dari dia tekan button kt tiang traffic light, smpai dia lintas ngan selamba,buat aku terkujat..huhu..adakah aku yg jakun?..
pastu mlmnya aku g mkn kat dpn hostel aku..dtg org buta mintk ikhsan ngan jual tisu..kata kwn aku si azeem..akak muka mcm x ada pe2 dia kata..makan je..x kisah kiri kanan..he3,nak trgolek aku dgr azeem ckp gtu,dah brderai gelak kami 5 sekwn nie..
cmtu agaknya aku buat muka kalu org nak kipas aku..kui3

update..

Imej
Salam awal pagi yg indah dan ceria..
nie aku bersiaran langsung di rumah mak tiri aku a.k.a kwn baik aku a.k.a tuya..
huhu..pjg tul mukadimah aku nie..
bukan ape...balas dendam lama tak bertenet..
syyytt...jgn kepoh2
puan tuya tgh tido tu..
aku nie lak tak leh tido..
tu aku update nie..hehe
nak tgk tak pic aku ngan bebdk bakal jd "tut" tu..he3
meh2 scroll ke bwh ye yoep..:)

+
+
+
+
+




nie la classmate n merangkap roomate aku..
comel2kan..
(sorang lagi tak mo ambik pic..malu katanya)
aku jer yg terbesar n old age..huhu
malunya...
tp dia org kata aku awet muda..
suka2..hehe
perasantan tulla eiza nie..

+
+
+
+



nie pulak pemandang dari koridor hostel aku..
syok juga..
klu hati rindu kat kg..
aku dok tercongok kat snilah..


tak sangka dah 2 minggu aku kat sni dah..
memula aku mmg tension..
sbb tetiba jd glamour kat sini kan..
bukan sbb ape..
sbb jd student sem baru yg paling tua..huhu..
seganla..lecturer pun ada yg lagi muda dr aku tau..
ape nak buatkan..peluang aku masa nie..
nak tak nak, suka tak suka
cabaran perlu ku…

Pagi aku di kolej..

Salam satu Malaysia..slmt pagi kawan2.. cerikn pg mu dgn senyuman..aku rindu korang..tp aku terpaksa pakai hp cap ayam nak update..n x best x letak gmbr sbb x supportla hp nie..org bp sehat2 ke?..aku kt sni bz la,pastu tetiba jd trbosan yg amat..waa..x suka felling nie..:-(

Hari pertama orientasi..

Hari nie,aku dan kwn2 kene buat medical check up kat spital tpt aku blaja tu..alhamdulilah, penyiksaan dah brakhir cuma utk tahu keputusan tu yg gerun..harapnya jwpnnya ok lah..dah 3 hari kat cni,x nak la balik gara2 kantoi medical check up tu..'yakin boleh,RAKAN TUA..'..huhu..segan pn ada,dah tua2 nak sambung study lagi.. kan dah kene pggl puan,eee..x sukanya..

Welcome KL..

Selamat Tahun Baru..alhamdulilah,aku dah sampai kat KL..nasib ada akak sdara aku nie..dpt cr tpt aku nak stdy tu..esk pepg aku nak g daftar..doakn aku ye kwn2,moga semua brjalan dgn baik hdknya..amin..