macam2 ragam..huhu

sebahagian menu makanan yg dpt di ambil - sodapkan...;)

Malam semalam ayah aku baik hati, nak belanja kita org anak beranak makan kat luar..kul 6.45 pm tu adik aku dah sms.. "kak, balik cepat..abah ajak makan kat luar" ..alhmdulilah..x payah masak malam nie..hehe..Lepas solat maghrib, memasing dah siap, dah berdandan so kita nak gerak la...adik aku tnya.. "naik kete mana?" ..ayah aku jwp " naik kete ija la..kete dia kat belakang"..aku baru jerk isi minyak ...huhu..tetau jerk ...ermm x per la, janji ayah aku belanja makan mlm tu..sbb aku dh lapo giler tahap gorila..kuikuikui..

pastu nak jadikan citer aku tak bwk lesen, aku cuma bwk ic masuk kat kocek suar..so aku pun buka lock pintu kete..memula ayah aku yg naik dulu, dia duk belakang, pastu mak lak ..mak igt aku yg bwk..aku nonong2 masuk terus duk belakang..pastu kita org anak beranak tercenggang.. "loh sapa yg bwk kete.." mak aku tnya...hahaha..aku gelakkan mak aku.. "edyla.." ..aku ckp,... masa tu adik aku yg sorang tu tgh kunci pintu umah..tup2 dia nak masuk kete, dia terkejut n geleng2 kan pale..sbb semua dah ready nak jalan tinggal drebar jerk tak der...kuikuikui..dh cm iklan tb yg anak dia duk rermai ngan mak dia tu la pulak ..hahaha..

x abis lagi nie...smpai pt sulong kat kedai makan tu, lawak lagi sekali....org yg dtg ambik order tu tnya la nak makan per?..mak aku leh tnya "kat sni ader makan per?..klu ikan tu msak per ader?".. tercengangg2 org tu tgk aku ... "kat sni pkai ikan per..ikan selar ader tak"..kwang2 .. " mak mana ader ikan kecik2 cm tu kat tpt nie..klu lauk2 cm tghari tu tak der kat sni klu mlm"..adeh..semua sengeh jerk..last2, mak order nasik puteh ngan sotong masak kunyit n sayur chap chai utk dua org makan , aku ngan adik aku biasa la, kita org mana2 g pun cari nasi goreng jerk, adik aku makan nasik goreng daging merah, aku lak nasi goreng paprik..sedap mak kata sayur paprik akunya tu..semua terasa..huhu..yg mak biasa la air minum dia tak sah klu tak ABCD, opps!..bukan air batu campur (ABC)..hehe..lawak kan fmly aku nie..adeiii..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..