AKIBAT TAK BERSAHUR & AKIBAT BERBUKA SECARA BERLEBIHAN

Hai kengkawan apa khabar utk puasa hari yg ke-13 nie?..
diharapnya semua masih segar bugar dan cergas yerk..

nie tadi aku bukak email..
ada ke patut mahkluk Allah nie nak masuk cmpur urusan manusia...
dia nak join jugak nie lah akibatnya..

meh2 kita tgk apa jadi..klu urusan manusia dicampur tgn oleh makhluk yg tak sepatutnya..keh..keh..keh..

*
*
*


----> waktu berbuka (akibat berbuka secara berlebihan)



tgk..klu cmnie nak g terawikh pun tak larat..hehe



---> waktu bersahur (terlupa nak sahur gamaknya)




peh, klu dah sedap tido..kejut sahur pun tak nak bgun..huhu


notahati: sekadar gurauan dipagi hari..moga bebunga ceria dihati anda :)

Ulasan

zedmagel berkata…
Salam Eiza,

Berbuka ala kadar sahaja. Bersahur mengikut keperluan, saya sangat pantang jika tak bersahur, bimbang semasa menjalani puasa siang yang panjang tekenang air cincau kat atas meja tak di habiskan akibat tak bangun sahur..ngences
eiza in the house.. berkata…
zedmagel
** betul bro, kekdg dlm time2 menanti saat itu harus terkenang2 kan..hehe
miEz haNeM berkata…
holla eiza:)
lama miez tak mengendap kat sini!!
huhu:)
kucin tu comel la:) kita kalo makan lebih2 tu laa jadinye:)
malas>>:)
el berkata…
aku igt kamoo yg berbuka x hengat caitttt
hehehehe..
kamoo dah sihat ke..?
besi berkata…
hehehe...kucing over dos....
bila dah kenyang camtu...nak solat terawih pon dah malassss....

**Za, sapa yg Bro Lenz maksodkan 'pempuan' yg patah kaki tu??...
KUNTONG berkata…
pandai kucing tu belakon ya, tntu pengarahnya terror.
comel...kucing awak ke eiza...?
mamarempit berkata…
adehhh...naek sempot ketawa....huuu....betuahnye....makan tk agak²...naseb telentang kekenyangan...kalo tido menonggeng...sebat je montot dema kan....
matakucing berkata…
wah..kucing tergolek terlentang..eiza dah ok ker sakit tekak
dina berkata…
za, ko dah sihat ke... cumel kucen tu wei... bak sekor!
Ivy Metaga berkata…
gambar kucing tu bah eiza...comel hehe
mummysyafie berkata…
bersahur saya takleh amik berat. memadai just oat or roti tuk alas perut.
eiza in the house.. berkata…
miez hanem
** salam hanem..lama dah hanem tak g sinikan..kucing tu dah overdos tue..sibuk org puasa dia pun nak juga..he3

el
** hahaha..kesian ko el..alhmdulilah, hampir sembuh seperti sedia kala el..tq

besi
** a'aa..hehe

Jaja/Bini The Rock
** akak giha anak arwah atok mansor..kwn sekolah akak dulu tu..cian dia..
eiza in the house.. berkata…
Pakcik Kuntong
** mmg comel pakcik..bukanle..dr email kwn..klu kucing eiza aksi2 lagi dsyat..he3

mamarempit
** peh..sebat bontot..tak tahan pedih kak..

matakucing
** bro alhmdulilah..eiza semakin sehat dah..tekak dah surut bengkak..tq:)

dina
** syukur..aku dah main baik nie..cuma ada skit2 lagilah sakitnya..semlm pun baru g spital check n ambil ubat..tq care kat aku..

ko nak, ko ambik jek la pic tu buat walpaper..hehe


Ivy Metaga
** tulah..klu eiza comel cmtukan best..hehe

mummysyafie
** bgus jugak tu kak utk jaga kesihatan..apepun janji sahur..:)
anaklaut berkata…
salam..

eiza...tq singgah anaklaut.:))best tengok pic tu eiza.
apei berkata…
lawak arr gambar tu
cemana Otai2 ni kenal ngan G/Ha tu Za??? dia ada blog ke?
ko senyap2 je erk tak bgtau akak G.Ha ade blog....cheeettt!!!
amirhamzah64 berkata…
salam eiza....

Kucing tu tido ke balik ke alam barzakh? hehehe

Ingat kena virus H1N1 kucing2 tu...mati beramai-ramai. huhuhu. Semoga 'dia' akan dimasukkan di dalam golongan2 kucing yang baik-baik dan yang tidak berak bersepah. hehehe
znel berkata…
per2 pun bersederhanalah dlm semua perkara...
Rashid berkata…
salam eiza

Sesuai sangat le gambar kucing terover lena tu. Macam manusia juga. Kalau dah ikut nafsu makan tu alamak jadi ular sawa je le kerjanya.hehe..

simple je bersahur. Sekadar buah kurma & air soya je.
IeYzA berkata…
alaaa...tomeyyynyerrr kucing2 tu sumer, terlebih makan sampai tido x sedoo diri..huhuhu

gha??kenal sesgt...sebab dier satu opis dgn ieyza n member main bowling sesamer...naper eiza..awk pun kenal dier ke?
eddie dewanaga berkata…
eiza tak pernah fail untuk bikin gua senyum setiap kali masuk sini...

good job eiza...
eiza in the house.. berkata…
anaklaut
** salam bersalam..he3..tq2

apei
** he3..perumpamaan tu bro..

Jaja/bini the rock
** alamak..sabar2..sebenonya dia idak le ada blog..cuma dia kwn skerja bro lenz..tak cye leh tnya..kan dia panggil ling ling tu..huhu

amirhamzah64
** salam bro,

inalilahiwainailaihirajiun..dah mati tak sempat mengucap
kesian..huhu

bro lenz
** yup..sokong 100% :)

cikgu rashid
** so sweet cikgu makan kurma ngan air soya..eiza sejak sakit pun minum milo ngan rendam biskut menu buka dan sahur..huhu

ieyza
** nanti kim slm dia ekk..
sebenonya dia satu kg..tp lama dah tak sua muka..jumpa kat jalan aje..tp kekdang tak perasan rupa..

eddie dewanaga
** itulah eiza bro..klu tak bukan eiza lah namanya yer tak?..:)
caluk@cencaluk berkata…
aku tgh bayangkan kucing tu kau ha ha --> tidur dlm dulang nasi kih3
man_helang berkata…
aku pun kak ipar aku yg introduce kat aku ubat tu...dia n kawan dia makan (resdung kira teruk gak la dr aku) alhamdulillah katanya ade berkurang...ko kalau nak try bleh aku antokan...dah sampai baru ko bayar la...pasal kesan sampingan...tak taulak aku...takat nih dah 2 bln lebih aku pakai ok jek...kalau nak nanti ko email alamat ko kat aku...mienie_03@yahoo.com
A C E berkata…
comel giler kucing tu,, nk sekor boleh??

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..