cerita posmen lagi....

salam kengkawan..ape khabar semua hari nie?...
moga semua semakin gembira..sbb tak lama lagi nak hari raya...
macamana persiapan...sudah siap berapa peratus?..


tadi ada satu pakcik posmen nie dtg hantar surat...

cm biasalah dia htr surat register yg mesti kene sain aku..so aku ambik lah cm biasa dan terjadi lah perbualan yg tak disangka2

pakcik posmen: wah sedap eh duduk dlm nie... pose2 nie..sejuk jerk...

aku: tak best la..lapar (sila baca ala2 monyok)

pakcik posmen: yer ker?..

aku : yer...cuti bape hari pakcik raya?..

pakcik posmen: 3 hari la...

aku: start sabtu eh..eh silap ahad kan..ahad, isnin dan selasa kan?.. (sila baca ngan muka sengeh)

pakcik posmen: ko cuti baper hari?..seminggu ke?..

aku: a'aa...tp 3 hari lagi ambik sendiri...

pakcik posmen: abis balik mana..balik umah mak mertua ker?...

aku : tak.... balik umah sendiri jerk...(sambil tunjuk arah luar)

aku: mak mertua belum cari lagi lah pakcik...

pakcik posmen: nak suh aku tolong carikan?..(dia sengeh)

aku: tak nak!!... (dgn aksi terkejut dan mengeleng..smbil di tertawakan oleh pakcik posmen itu)


notahati: sebenonya aku nak bg tau korang..aku tak suka ayat last pakcik tu..tak suka..tak suka..tak suka...sob3...

Ulasan

Queen berkata…
sabar...rasanya pakcik tu melawak jer...saje nak beramah tamah....jgn simpan dalam hati key...
T.u.Y.a berkata…
kalau aku carikan...nak?nak?nak?
hehehehhehe..
senyum tanda setuju..
aku cari kan la ekk..
nak cari dah ni..standby tau..

calon2nya ialah..
hahahahahahaha!!!!jgn ko terkejut berderet2 rombongan minang datang raya nih..
azmi yusof berkata…
camtu kene carik cepat2 la..hehehehe..
caluk@cencaluk berkata…
pakcik tu nak try masuk line he he
eiza in the house.. berkata…
Queen
**sabar jerkla..pakcik tu saje dengki tau...

Tuya
**keh3..sapalah yg ko nak gadingkan ngan aku nie..cm ramai jerk bunyinya

azmi yusof
** insyallah...kene isi borang dulu..pas summit baru leh approve..hehehe

kim slm kat sya n wife ok..:)

caluk@cencaluk
** aku rase bukan utk dia lah caluk..maybe dia ada anak bujang kot..huhu
encikbmwhitam berkata…
ooo... memilih ya. pakcikposmen tak mau... tak elok tau. hehehe.

cuba pikir balek... sampai bila kamu nak raya dengan mak... kena pikir dah macamana beraya umah mak mertua... hihihi.

apa pun selamat hari raya no cik eiza... 0-0...
znel berkata…
mana satu pkck psmen tu...kcau2 org nk kena lezing ni...grrr...
sepupu sepipit akak ramai Za single mingle...ko nak?

hehehehe

**jgn mare bln2 pose ni...kang bertukar jd otromen taro kang...huhuhu!
eiza in the house.. berkata…
encikbmwhitam
** keh3...jap2 nak pikir nie...:P

thanks bro..selamat hari raya..:)

bro lenz
** grrr..geramkan..kan.....alah pakcik posmen yg htr surat selalu kat opis eiza tu..yg misai dia melenting..huhu

Jaja/Bini the rock
** yerk ke kak..pesal ko tak ckp dr dulu..leh suh mak masuk minang..keh3

tak per bergurau senda di bulan puasa dpt melupakan dahaga..hehe (ape aku ckp ni)
KUNTONG berkata…
sebenonya eiza dah ada pun pilihan hati. tunggu aje le surat jemputan...ya tak....eiza...?
zedmagel berkata…
Salam Eiza,

Eleh pakcik posmen tu gurau je lah.

Saya pun tak ada nak cadangkan cari sesiapa untuk Eiza, saya akan cari untuk diri saya sendiri sahaja.

SALAM LEBARAN UNTUK ANDA
eiza in the house.. berkata…
Pakcik Kuntong
** dulu ada..sekarang x ada..:)

Bro Zedmagel
** td pakcik posmen tu tnya lagi...
nak ke dia crkan...pastu tnya umo..ckp umo 16..he3

-bro nak tmbah cwgan nampak..:P
eddie dewanaga berkata…
hahaha... posmen tu nak jodohkan eiza dgn anak dia yg jadik lawyer kat jb tu kot..!
eiza in the house.. berkata…
eddie dewanaga
** bro..cmner ko tau bro, dia ada anak lelaki kat jb..adakah??..he3

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..