sakit..


Salam kawan-kawan...ape kabar semua?..moga semua dirahmati Allah hendaknya selalu..amin..

Buat diri aku..alhamdulilah, semakin pulih seperti sediakala walaupun tak sepenuhnya lagi..batuk yg aku alami sejak 3 bulan lepas nampaknya makin reda dah sekarang..syukur sesgt..tapi ada pulak masalah lain..29.8.2009 aku pergi ke klinik semula utk pastikan apakah masalah aku sering dilanda batuk dan sakit tekak...kali nie tekak aku sakit sgt..mcm kene rodok ngan belati tajam..hanya tuhan jerk tahu sakitnya bagaimana..mak lah jadi peneman setia ku ke klinik..terima kasih mak..doktor bg tahu tekak dan hidung ku bengkak..ini adalah disebab kan masalah resdung yg kuhadapi selama nie..dan klu di biarkan dan terlewat buat pemeriksaan ..doctor ckp aku leh mendapat asma dan jangkitan kuman..nauzubillah..nampak mcm tak remeh..tp sebenarnya masalah ku ini hampir serius..




inilah ubat-ubatan yg doktor bekalkan kepada ku..tp doktor tu ada cdgnkan supaya aku mengambil spray utk hidung..sbb cepat skit dia punya kesan..tp sbb aku takut nak spray kat hidung, jadi aku mintak doktor bg ubat makan sahaja dulu..mlm pertama aku makan ubat ok..tp masuk mlm kedua.. sakitnya makin menjadi2.. muka nie mcm kene tumbuk saje rasenya..mungkin sbb pagi tu, aku mengajar dilitar seperti sedia kala n byk gunakan suara dan kebetulan mlm tu aku minum skit air kelapa ais..maka menjadilah sakitnya..esok pagi2 masa sahur..satu makanan pun aku susah nak telan..cuma minum milo jerk..mak cdgkan aku g spital pulak..tp aku ckp ubat lum abis lagi...tgklah klu tak baik jugak kene pergi spital lah jugak ikut cdgn mak tu..sekarang masa menulis blog nie pun aku tgh mamai..sbb sahur tadi makan ubat yg dlm kotak tu sbb ia leh menyebabkan mengantuk..tp dah sakit aku makan lah jugak..

sehari sebelum tu bro otai Bp ada call aku..bg tau Pakcik Kuntong sakit..terkejut aku dibuatnya..dia org tnya aku tak masuk blog dia org ker..maaf la bro, hari jumaat tu line kat opis lambat sgt..nak masuk satu blog pun susah..tu yg tak masuk mana2 blog tu...masa dia org call tu aku dah tido sbb dah rase bdn tak beberapa sehat... alhmdulilah bila aku htr msg kat pakcik Kuntong dia ckp dah sehat dah.. lega hati aku..Pakcik, klu sakit jgn lupa makan ubat yerk..terima kasih dekat bro Amirhamzah64, bro Zedmagel serta bro Lenz sbb prihatin dgn keadaan Pakcik Kuntong dan inform kat eiza nie..



notahati: klu kita sakit ada lagi org yg lagi sakit dari kita..terimalah sakit itu dgn keredhaan kerana ia adalah sebahagian dr penghapus dosa2 kita..

Ulasan

besi berkata…
semoga cepat sembuh.........
jgn lupa makan ubat...
eiza in the house.. berkata…
besi
** terima kasih besi doakan sy..besi pun jaga kesihatan juga yerk..
mamai berkata…
sakit itu nikmat semoga cepat sembuh
a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata…
sakit tu kan zakat dosa....ko makan je ubat tu byk2...cpt skit sembuh..hehehe..(wa gurau je ha..)
eiza in the house.. berkata…
mamai
** terima kasih..mmg nikmat yg bukan selalu kita leh rase bro..

aku pentoi
** ko mmg klu, tak nyakat aku tak sah..
s@yangh@sni berkata…
wah!!!!
agak bahaya jugak yer...
aku pun selalu batuk jugak.
selsema pun...
pernah gak kena bronkitis..
memang sakit sakit..
nak telan makanan pun payah..
sampai hilang sore..
akibat dari batuk yang keras..
bila gi klinik asyik arr salah ubat..
last2 doktor kata paru2 aku lemah..
asal mula tu memang dari resdung jugak..
sekarang nie asyik nak berdarah jer..
risau jugak nie..
el berkata…
get well soon ok
berpantang la mkn..resdung ni pantang mkn ape eh...belacan kan..ermmm
eiza in the house.. berkata…
sayanghasni
** kesiannya...
g la check semula k..manalah tau doctor ada penyelesaian yg terbaik..harap cepat sembuh..


el
** mmg kene pantang el..semua benda makanan atau minuman yg sejuk, makanan laut pun yg alergik pun doctor tak kasi..kene angin sejuk pun tak leh..doctor suh pkai jacket..belacan dah tentu2 kene reject dah..nampaknya kene makan bubur kosong jerk la..
eddie dewanaga berkata…
jaga diri elok2 eiza...

semoga segera sihat.
azmi berkata…
teke care..
matakucing berkata…
take care ya sis
KUNTONG berkata…
semoga sembuh, kalau sakit resdong saya akan beritau ubatnya dalam email anda.tk ke atas ingatan .
nurmieliasyaza berkata…
acik eiza..moga cepat sembuh ye..
Mak Su berkata…
alamak, ramai org sakit lately, makan ubat betul2 ek , take care
Ivy Metaga berkata…
moga cepat sembuh k...
apei berkata…
cepat sembuhhhhhhhhhhhhhhhh!
Suka Bebel berkata…
sekarang ni memang musim tak berapa sihat.aku pon baru pulih dari sakit sakit badan.siap kena kuarantin lagi sebab doctor suspek h1n1 tu.hehe tapi mujur la takde apa apa, alhamdulillah...
caluk@cencaluk berkata…
eiza kau nak aku suapkan ubat tuk kau ke he he --> aku doakan kau cepat sembuh.
man_helang berkata…
ko nak try satu ubat tak...7 biji seploh hengget...aku pakai ubat nih kurang gak lah resdung aku...tp payah nak dapat...aku oder pun dari kota baharu...
ieyla berkata…
Salam ziarah....skang nie memang musim agaknya....semoga cepat sembuh dan jangan lupa makan ubat....
zedmagel berkata…
Salam Eiza,

Dah sihat hari ni kan? Tu le masa berbuka jangan melantak sakan, akibatnya akan terbongkang sewaktu masuk isyak...

Makan ubat ikut nasihat doktor, jika tak sihat kami ramai-ramai akan berkunjung ke rumah Bang Man kat separap...he..he...
eiza in the house.. berkata…
eddie dewanaga
** terima kasih bro..dlm proses baik dh nie =)

azmi
** TQ

matakucing
** tq bro..

Pakcik Kuntong
** semakin baik pakcik..boleh lah pakcik email kat sy ape ubatnya k..


nurmieliasyaza
** terima kasih sya...acik dah nak baik nie..sya pun take care yerk..
eiza in the house.. berkata…
Mak Su
** betul mak su sekarang musim penyakit..hope mak su pun take care yerk..terima kasih.

Ivy Metaga
** tq ivy..

apeii
** tq bro..moga orkid pun cepat sembuh..

suka bebel
** nasib ko ok bro..so take care tau..moga cepat sembuh juga

caluk@cencaluk
** moga ko dpt mood yg happy n happening ok..tak mo tgk ko tak ada mood..

Man_helang
** ubat ape tu bro leh ko bg tau spesisifik tak..dah mcm2 aku makan nie..cmtu gak..

ieyla
** salam kenal..terima kasih mendoakan sy..terima kasih juga jenguk kemari..:)

bro zedmagel
** nak makan pun tak boley bro dah 2 minggu cmnie..dah kering dah bdn nie..

alhmdulilah..dh semakin baik dah..so tak payah dtg umah abg man tu hehe..dtg raya aje..thanks bro

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..