Panggilan Hangit..

Salam Jumaat utk semua kengkawan di alam maya ini...
cmner persiapan menjelang saat akhir nak raya nie...
dah siap ker atau masih tercari?..
diharapkan semua dlm keadaan baik2 belaka hendaknya yerk..:)

Semlm petang balik dari keje, cadangnya nak pergi window shopping, tak pun menshoppingkan diri skit..aku g dekat area bandar bp jerk..dekat kedai green point..kat ctu byk baju kurung, baju melayu budak2 dan dewasa..harga pun tak la mahal sgt..berpatutanlah..tp bukan ini yg aku nak citer sebenarnya...

Masa aku sibuk2 dok belek2 baju2 kat situ..tetiba aku dpt panggilan dari seseorang yg mengaku dia adalah pegawai dr sebuah bank..

dia: Selamat petang..leh bercakap ngan cik eiza?
aku: Selamat petang..siapa yerk disana? ( muka aku ada mcm pelik2 gaban gtu)
dia: Saya Kamarul dari Public Bank ..ni cik ada buat permohonan kad kredit yer
aku: (sudah..aku dah berkerut2 kening..mikir mana aku ada mohon kad kredit..gaji aku bukan byk pun)...encik boleh sy tau nama penuh sy dlm permohonan tu tak encik?
dia: nama dia *&^&*&...ha tulah namanya
aku: ape dia encik..sy kurang jelas...boleh bg tau sekali lagi
dia: namanya maslina hassan..tp kwn cik yg apply kan..
aku: (sudah..pesal nama aku pelik sgt...) maaf encik..nama tu bukan nama sy..tp cmner no telepon dia sama ekk..encik leh bacakan alamat tak...
dia: boleh2..bukan ke awak ada kawan nama Fauzie Bin Abu Talib..alamatnya Kg Pasir..blah..blah...JB..awak kenal tak dia nie?...dia bg alamat awak prt sulong..betulkan?...
aku: ooo..kenal encik..tp nape dia tak ckp dia nak buat kad kredit..dia nak guna nama sy sbg ape encik..penjamin ker...(tp setau aku kad kredit mana pkai penjamin cm nak beli kete)
dia: sebentar yerk...nanti sy tnya bos
5 minit berlalu
dia: cik eiza..mintak maaf yerk..
aku: takper...cmner encik
dia: cik eiza sekarang kat mana?
aku: sy kat bandar muar nie..tgh shopping....(aku tipu dia..huh)
dia: tak jauh ker?..cik eiza dah ada pakwe.?
aku: nie sapa nie....
dia: nie cik eiza ngan sapa?..sorang ker ngan pakwe..cik eiza ada pakwe?
aku: eh nie sapa nie..tetiba tnya mcm nie..encik nie nak berkenalan ke ape?
dia: sy kamarul lah dr public bank
aku: awak nie kwn sapa nie...nak kaco2
dia: hai tak kenal kawan ker...
aku: ha???...sapa nie?
dia: la kwn sendiri pun tak igt....Fauzie lah..
aku: kurang asam ko...kenekan aku...dah bebaik aku tgh syok nak shopping ko kco...nasib bukan panggilan hangit dr radio hot.fm..klu tak malu aku...
dia: ha tulah suara aku pun ko tak cm...ko kemana jerk nie..
aku: nak g shopping la..tadi aku dah ambik tp lum bayar..pas ko call terus aku kuar..la nie dah malas aku nak masuk balik..aku nak balik umah terus...
dia: oklah..hati2 balik tu...sori lah tadi aku gurau jerk..hehe
aku: yerlah ko...bikin aku pusing jerk tau..nanti aku report tunang ko baru tau..
dia: alah ko nie..oklah..salam

bertuah punya kawan...yer2 aku fikir aku ada jamin ke..atau ada mohon kad kredit..legalah aku tak ada masalh itu...mintak2 lah jauhkan...tak nak terjebak ngan kad kredit..nanti aku gila shopping..keh3..nak byr pulak nak pkai ape..alamat abis aku cabut tayar milah satu2 jual..huhu


notahati: berhati2 lah jgn mudah percaya sesapa..nasihat iklhas utk diri sendiri...huhu

Ulasan

el berkata…
hahahahah
lawak2
haiiii x abis sopin ke eiza
el baru nak sopin ni...baju huby x beli lg..ni pun baju anak2 rasa tak cukup..tuk diri el..bju thn lepas ada lg x pki..hehehe save bajetku
eiza in the house.. berkata…
el
** alah el..brg2 pompuan jerk lum beli..hehe..bila dh kene kco..malas dh nak shopping mopping..baik aku balik..sama aje la kita el...
bju kurung aku byk ..pkai ajelah yg lama..he3
salam eiza,

Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf Zahir Bathin. Kira dah habis shopping la ni. Hahaha......saya baru nak bermula menghabiskan duit.
eiza in the house.. berkata…
bro amirhamzah64
salam bro,
yer ke..mai habaq kat eiza skit duit tu..nak tolong bagi perabeh..hehe..
ala kadar jerk tahun nie raya..
lagipun sorang2 aje..
hahaha.....ingatkan kena panggilan hangit dgn si FBI....klu betul2 kena pun best gak ape..dpt hadiah!

Selamat Hari Raya Eiza..
Maaf zahir Batin!!

Ko keje lagi ke arini??
akak start sok cuti dah seminggu
eiza in the house.. berkata…
Jaja/Bini The Rock
**last hari nie kak..esok cuti smpai isnin baru naik..

hehe..malu la kak..klu kene ngan FBI satu malaya tau..keh3

jemput dtg umah tau :)..bukan umah blog..umah atas tanah..hehe
zedmagel berkata…
SALAM LEBARAN EIZA,

APA RRRAAH.....GRRR ....SI POJIE TU POTONG STEAM JE AWAK NAK NYOPING. tAK PE NANATI BILA JUMPA DIA SURUH DI BELIKAN BAJU YANG AWAK NAK BELI TAK JADI TU....

SURUH DIA BAYOKAN...
mamai berkata…
kalau betul-betul mamcam mana hehehe
selamat hari raya semoga ceria selalu
Cayril Ikhwan berkata…
selamat hari raya maaf zahir batin
eiza in the house.. berkata…
bro zedmagel
**tulah..hilang stim..keh3
nanti dia raya ngn tunang kat sni mau kopakkan dia..:)

mamai
**klu betul2..erkkk..tak tau lah..dah suara sumbangsih nie bro..hehe

bro juga happy2 selalu

Cayril Ikhwan
celamat hari raya juga..berhati2 ketika memandu..sila ambil kad raya sy yerk :)tq
baginda® berkata…
Kami warga ERA PASCA ingin mengucapkan Salam Lebaran kepada semua pembaca blog ini... DAN....

Walauapepun....

Ampun maaf daripada kami andai...

TERkasar bahasa
TERsilap pukul
TERambil barang
TER'pau' duit
semua TER2 yang lain

Ikhlas dari kami warga Era Pasca:
Naruto Sensei & baginda®
lenz berkata…
whatever it is...minal aidzin wal faizin...mohon maaf lahir dan bathin
KUNTONG berkata…
eiza..apa pun saya ucpkn Selamat Hari Raya, maaf zahir dn batin.bila dah ok semua...blehlah ngeteh dgn otai-otai lgi.kirim salam dgn wak man.

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..