masuk wad..


Hospital Pantai Batu Pahat

Semalam petang kak ngah aku masuk wad..doktor kata kak ngan kena radang usus..sakit nie atas sikit dari gastrik kot..mungkin 3-4 hari nie dia kene dok wad.. sbb doc kata, kene masukkan antibiotik tu smpai ok n bila dah stabil baru leh ambil tablet dan balik umah..tak tau la kak ngah tu makan ape..leh jd cm tu..padahal baru balik bercuti kat KL..(smpai hati tak ajak alang ekk..sob3 :( sedey den.huhu)

masa dia smpai kat depan spital tu dia mmg dah lembik abis ..abg ipar pulak mmg dah awal2 suh aku kuar opis jap..sbb dia pun takut nanti dia pun ikut lembik juga..so aku dah siap2 lah tunggu kat spital..pulak hujan lagi..kira thrill juga la nak selamatkan nyawa org nie..hehe perasaan tol la..mujur anak2 dia tak ada..duk umah pengasuh kat Parit Hailam.. senang lah urusan ke spital nie..

dekat 1 jam juga kak ngah kat wad kecemasan..pastu baru le transfer ke wad..kebetulan mak abah baru balik trapi kat area carefour, terus la jenguk kak ngah kak spital..tu pun aku yg bg tau..anak2 kak ngah pulak ptg semlm aku yg uruskan, ambik kat umah pengasuh dia, pastu bawa balik umah dia org kat Prt. Botak utk ambik baju2 semua..dah siap2 baru bertolak semula g ke spital..mujur semlm bos yg pompuan tu tak ada..klu tak susah aku nak lepas..huhu..



nie masa mula-mula kak ngah pindah kat wad
mmg nampak dia tak berdaya sgt..



katil lagi satu kosong..
mlm abg ipar tak leh jaga..
so kene balik umah mak lah



kebetulan view kat wad kak ngah tu best sgt..
dpt tgk gunung kat situ..ayah kata umah nie..
umah Lee Kwan Yue..huhu
tak tau la betul ke taknya..




kebetulan pulak abg long baru balik dari Melaka dan mmg nak singgah kat BP nie..
so, semua adik beradik ada dan dpt jenguk kak ngah kat spital..
Syukur abg long dah dpt kete baru dia..cantik..
cuma tak sempat nak bwk n duduk dlm tu..
sbb pagi2 nie tadi abg long nak bertolak balik ke Kota Tinggi..
sbb ada keje kat sek nak uruskan sebelum sek naik..

Ulasan

Auna berkata…
semoga akak(angah) eiza cepat sembuh
eiza in the house.. berkata…
Auna
** terima kasih dik :)
neezareef berkata…
siannye...semoga akaknye cpt sembuh..

ye ke tu umah LKY?? akak pn tertanya2 tu umah saper..tanah luas..yg confirmnye mmg umah C
eiza in the house.. berkata…
neezareef
** terima kasih...ntah la kak, ayah la..dia tgk dr wad tu dia kata umah LKY tu..huhu..kene check kat Majlis betul ke umahnya..
mamai berkata…
semoga kakak kamu cepat sembuh
eiza in the house.. berkata…
mamai
** terima kasih bro :)
zaijb berkata…
eiza jgn risau sgt yea... moga dia cepat sembuh....
eiza in the house.. berkata…
zaijb
** terima kasih kak ye..alhmdulilah, nampaknya dah beransur ok..:)
Nur berkata…
Moga kakak anda sembuh, insyaAllah..

Diriwayatkan oleh Muslim dalam Shahih-nya, dari Utsman bin Abil Ash diceritakan bahwa ia pernah datang menemui Rasulullah menceritakan sakit yang diseritanya di bagian tubuhnya semenjak ia masuk Islam. Maka Nabi SAW bersabda: “Letakkanlah tanganmu di atas bagian tubuhmu yang sakit, lalu ucapkan bismillah tiga kali, dan ucapkanlah doa berikut sebanyak tujuh kali: “Aku berlindung dengan kemuliaan dan kekuasaan Allah dari keburukan apa yang kudapati dan kukhawatirkan akan terjadi.”
eiza in the house.. berkata…
Nur
** terima kasih nur..jengah ke blog eiza..dan terima kasih juga atas penawar penyakit tu..akak pun dah nak keluar dr wad hr nie..smlm jangaka 4 hari..syukur alhmdulilah..

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..