Serabut..




Sehari dua terasa diriku agak begitu serabut sekali
dengan kerja, masalah sendiri dan juga masalah2 lain..
aku terasa kosong..
ingin bermanja pd yg sudi tapi tiada disisi..

Malam tadi seawal 8.00 mlm aku sudah membaringkan diri
terasa semua sendi2 ku sakit bagai tertusuk duri
tekak pula bagaikan menelan pasir
terasa amat perit sekali..

Hari ini fikiran ku menjadi serabut lagi
dengan kenyataan yg kakak ku beri
membuat aku rasa nape perlu menjadi begitu masalah ini
aku rase sedih dan pilu

Moga Allah kuatkan hati ini..
untuk melalui liku2 hidup yg baru ingin bermula
dengan seribu rahmatnya
moga ada sinar bahagia untukku dikemudian hari..
Amin..

Ulasan

dina berkata…
za, apehal lak ni lalling? jgn serabut2 la... pegi buat teh O suam minum sambil kosongkan pkran.... tak pun dengar muzik jazz atau instrumental, sure kau bleh cool... tak pun koling aku, luahkan pada aku, aku ni selalu jadi kaunselor tak bergaji... wahahaaa
eiza in the house.. berkata…
Dina
** ye ke?..bgus la aku ada kwn cm ko..aku nak manja2 ngan ko leh..hehe
Hidemichi berkata…
Mcm iklan produk kesihatan pulak...

Tetapi bila saya menemukan produk **** hidup saya kian ceria dan bersemangat! Terima kasih ****...hehehe...Don't Worry Be hAppy!
KUNTONG berkata…
Eiza: selepas buat ten o suam sprt yg di cadangkan oleh Dina, kau minum dan selepas tu buatlah sembahyang sunat hajat mohon semoga Allah mmberi ketenangan pada diri mu wahai Eiza.Segala yg dihadapi pasti ada hikmahnya.
Auna berkata…
jgn serabut macam nie tak bek untok kesihatan :P ...
mamai berkata…
jgn serabut rilex dan cari ketenangan sebentar....semoga segala kekusutan selesai
bofoyengfeng berkata…
semoga ketenangan bersama kita semua. amin.
ku tak sempurna berkata…
serabut sikit2 tu biasa la... hidup ni mmg camtu...

tp jgn serabut byk2... bahaya...

errr... ada ke serabut sikit serabut byk??

issshhh...
aku plak yg berserabut ni..

hihihi
google berkata…
salam utk tuan blog nih... TQ jengah tpt pakcik yg hampeh tu..huhuhuh

anyway... masalah is de BEST TEACHER for us to be stronger...blh gitu...

so jgn lari dari masalah.. hadapi dengan tenang.. insya ALLAH... semua ok.....

sabo ye fren... huhuhuh
matakucing berkata…
cool beb..mesti kuat semangat
znel berkata…
...sy pun kureng sihat jgk...
azmi yusof berkata…
serabut jugak....
alif-mikail berkata…
errr.. errr.. blushing..
eiza in the house.. berkata…
Hidemichi
** huhu..yela tu..

Pakcik Kuntong
** terima kasih pakcik..moga ketenangan itu milik eiza yg abadi..

Auna
** betul ckp Auna tu..tp nak wat cmnekan..

mamai
** cuba juga bro..dpt la juga tenang dlm duka

Bofoyengfeng
** amin

Ku tak sempurna
** ape2 ajelah..setiap kita pasti penah mengalaminya kan..:)

google
**betul tu pakcik bak kata lenka tu truoble is a friends katanya..

terima kasih membalas kunjungan kita :)
eiza in the house.. berkata…
matakucing
** insyallah..berada disamping kalian semua memberi ku semangat..terima kasih

bro lenz
**jgn lupa rehat dan makan ubat ye..moga cepat sembuh

alif-mikail
** terima kasih sudi komen kat sni..:)
eddie dewanaga berkata…
hidup ini tak selalunya indah... relax, fikir positif.

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..