Pencarian gadis melayu versi opis aku..huhu


Salam dan selamat sejahtera kawan2 moga anda semua ceria dan sehat bahagia hendaknya..


kredit tu mr google hencemku

Semalam sudah bermulanya pencarian gadis melayu versi opis aku..utk mengantikan tpt sorang "perempuan melayu terakhir" yang akan menamatkan perkhidmatannya tidak lama lagi..huhu..bunyi mcm suspen jek kan..

Sudah 2 org yg menghadirkan diri..mungkin hari nie pun ada lagi calon yg akan dtg..masing2 cantik menawan dan mempunyai akademik yg baik..dan yg paling penting pandai berbahasa inggeris dan mahir menaip..dlm pencarian ini aku juga terlibat sama..dan bos aku telah menanggung jwpkn aku supaya menguruskan task2 yg ptt dilakukan oleh calon2 berkenaan semasa sesi temuduga itu..bukan senang nak handle satu sesi temuduga nie rupanya..mcm2 kerenah kita akan jumpa..yg ada bawa bdn je dtg..semua sijil tak bawa..pastu resume pun tak print out..siap ckp masih dlm pen drive..ayokk..dtg lengang kankong aje??..

Dulu masa zaman aku lah nak g intrview..siap berbaju kurung yg kemas..siapkan fail utk semua sijil2 yg bakal dilihat oleh penemuduga..pastu resume n gambo..semua dh siap sedia ado..

entah la dia org nie..nak gaji mahal2..tp persedian utk interview buat smbil lewa je..tau lah jwtn nie mcm tak bape glamourkan..tp pd aku..kita mesti buat yg terbaik..hmm..ape aku ngomel pepagi nie..mungkin aku tak puas hati.. nape gaji dia org lagi mahal dr gaji aku kot..huhu



Ulasan

AiNeRzA berkata…
post untuk setiausaha ker?...walllaahhhhh
eiza in the house.. berkata…
ainerza
** tak le jwtn assitant dia je nie..:)
neezareef berkata…
ckp arr..ko bwk pendrive jek? cucuk kt lubang idung ko nak? hahah
eiza in the house.. berkata…
neezareef
** hehe..ok nanti next calon za ckp cmtu ekk..:P
naz ilyn berkata…
salam... masa akak gi temuduga pembantu tadbir sekolah dulu semua sijil suami yang sediakan segala bapak anak sijil dia letakkan dalam fail tp sangkut tang menaip pulak takde rezekilah tu.
eiza in the house.. berkata…
naz ilyn
** ooo..bgusnya suami akak..suami mithali gtukan..hehe..kesian akak menaip lak kureng ekk..klu nak cuba lagi kene mahirkan menaip dulu ye kak..:)
ekopelancongan berkata…
salam kembara ieza..

uikks!

dah terakhir ada terakhir lagi ke?

ngee..
sweet-luv berkata…
askum, sajer bertandang..
rasanya sebab tu la ramai yg masih mengganggur dan saling menyalahkan.. pi interview pun tak prepare, bila direjek interviewer jugak yang disalahkan..
~my 2cents ^_^~
eiza in the house.. berkata…
ekopelancongan
** yer la..terakhir selamanya..hehe

sweet-luv
** betuk tu kak..hmm tak paham la dgn dia org nie..kene masuk kelas utk g intrview rasenya dia org nie..huhu
eddie dewanaga berkata…
dah dapat calon yg sesuai nanti, Eiza kena bikin satu entry khas... jgn lupa taruk gambar dia sekali.
ade kekosongan ker kat tpt ko Za?

**perghh! bwk pendrive sajork?? yo po yooo je mamat tuh!
eiza in the house.. berkata…
eddie dewanaga
**insyAllah bro..ada kesempatan ada lah entri khas utk gadis melayu tu..hehe

Jaja/Bini the rock
** a'aa kak..ganti tpt perempuan melayu terakhir..bukan mamat kak..minah..hehe :P

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..