23 Februari 2009

Kenangan Terindah 2009

Berkelah dan mandi-manda di Batu Layar




aksi2 anak sedara yg tak reti sabar..nak terjun sendiri ke laut..yg dak kecik tgh tu tak mo g laut..yg akak gedik tu, tgh test pelampung dia ok ker dak..





ha tu dia, bila dah bg permission..longgok reramai duk kat pasir tu tunggu air laut mai..dah mcm ape..ombak tu kuat tau..silap hrbulan leh tarik pi laut kita nie..tu yg suh duk jauh2 skit dr ombak tu..



******************************





nie masa dah balik dr umah abg kat bukit aping..lepak jap kat machap R&R nak solat mahgrib and makan..dengar bunyi bising burung2 yg dok bertengek kat tpt dlm gmbar tu, waktu senja gni...pelik lak aku tgk..penuh tangki air burung tu duduk..




lepas tu, terjumpa lak konvoi kereta reramai baru sampai kat R&R tu, peh bestnya kalu dpt join..


notahati: ini sebahagian acara yg dipenuhi sempena raya cina hari tu..tak sempat2 nak upload gmbar..la nie baru ada masa..;)

7 ulasan:

besi berkata...

asyik main ngan anak sedara je? bila nak main ngan anak sendiri? hehehehhe

eiza in the house.. berkata...

besi
- insyallah..ada jodoh adalah nanti..org yg bertanya tu pun sama gak..asyik solo jerk bila nak berdua pula? :)

ab geldofg berkata...

btu bayar tu kt daerah mana?

encikbmwhitam berkata...

pon... pon balik...
tumpang lalu jugak ye cik eiza...

tengok laut ni teringat kat kampung aku...
tapi lautnya tak sesuai untuk mandi manda...

eiza in the house.. berkata...

ab geldofg
- bukan batu bayar la cik abg.."batu layar"...dekat daerah kota tinggi.
Dekat ngan bandar penawar..boleh tahan best la kat sna..jom la coti2 malaysia ab..:)

encikbmwhitam
- boleh2 lalu ler..jgn langggar eiza sudah k..

laut apa kat sna..meh habaq mai :)

encikbmwhitam berkata...

hehehe...
pasai tu bunyi hon dulu...
bleh la kamu ke tepi...

kampung aku kampung nelayan...
kat Kuala Muda Seberang Perai...
bertentangan dengan Kota Kuala Muda Sungai Petani...
(muara sungai)
tempat ikan bisik dan peristiwa tsunami dulu...
pantai tu tak dak nama cuma tempat lepak² tu dipanggil Padang Pukat...
mungkin sebab banyak pukat kot...

eiza in the house.. berkata...

encikbmwhitam
- ooo,kat kedah ekk...bestla cm tu leh lepak2 tgk muara sungai, tgk nelayan..kan..kan..kan..:)

masa tsunami dulu teruk ker kene?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails