cerita aku..

Salam Ramadhan semua kawan-kawan...maaf sebab lama juga rasenya mensenyapkan diri..ada beberapa sebab yg menyebabkan diri ini berehat sebentar dr berblog..



Musibah
seawal sehari sebelum puasa..diri ini didapati tidak sihat dan terpaksa dirujuk kehospital..itupun atas paksaan mak..sbb aku mmg tak suka g spital..syukurlah tak ada ape2 sakit yg kornik terjadi..cuma keadaan batok ku yg terlalu lama merisaukan org tua ku.."sesungguhnya sakit itu penebus dosa"




Berita gembira
dalam sakit2 tu..mak menkhabarkan aku berita gembira...tak sngka mak dah ubah persepsi dia tentang jodohku...mak tak pentingkan lagi ciri2 yg dilistkan seperti dulu..aku berasa seronok sekali..alhamdulilah..terasa diri ini makin rapat semula dgn mak.."mak, eiza syg mak.."





Hikmah
sebelum ini aku ada salah faham dgn seseorg..alhmdulilah..kami sudah berbaik semula..dan hikmah dari kami berbaik semula... aku dpt kenal ahli keluarganya...rase makin dekat lak dgn dirinya.."moga kau dpt rase, apa yg aku rase" =)




Utk Otai BP dan kawan2 blogger
terima kasih atas prihatinan kalian..mesti kalian tunggu2 n3 baru budak kecik niekan..(perasan lah pulak kecik..hehe)..moga kalian semua dibwh lindungan Allah selalu dan tidak lupa juga pd sahabat yg lain...yg ptg jaga kesihatan dan berbuat byk amalan dibulan puasa ini..moga dosa kita yg lalu akan diampunkan..amin.."sayang uols semua"



Ulasan

azmi yusof berkata…
wah..hati dah kembali berbunga yer..gayanya bunga rafflesia ni...
azmi yusof berkata…
nak buat landscape kat laman umah nanti bagtau..hehehehe...
nurmieliasyaza berkata…
mak mana tak sayang anak..anak mana tak sayang mak..kan?
alahaiii....ko sakit ye Za...siannyer!! so, amacam skrg..dah Ok??

Mana ler tau, ada hikmah di sblk sakit ni kan...hehhehe...untung2 dapat jodoh dgn doc... ;)
caluk@cencaluk berkata…
he he kau dah jumpa cara nak ckp sayang yer
anuar berkata…
wahhhh...hikmah ramadhan..all the best eiza..kim salam pada sidia
apei berkata…
selamat berpuasa..
besi berkata…
selamat berpuasa..semoga cepat sembuh hendaknya
el berkata…
wahhh ati dah syok sama die eh
sure bahagia rasanye...aku gak hepi
alhamdulilah xde pape eh..batuk lama sgt haa..mak sapa x riso..hehehe
mamai72 berkata…
semua ada hikmahnyakan...huhu bila nak kawin tu
dina berkata…
za, t makan nasi minyak jemput aku ye, aku dgn caluk nak gi batu pahat t... hehehe...
anaklaut berkata…
salam...eiza,

lepas raya leh makan nasi minyak...:))
KUNTONG berkata…
1. syukur, kau dah sembuh, ini semua gara-gara berembun le....

2. Alhamdulillah, emak dah berubah, sebenonya dia dah kepingin tengok kou kat atas pelamin sambil di iringi dengan kompang dan barongan serta kuda kepang.

3.Tangkai bunga yang layu dan gugur,nampaknya mengeluarkan semula kuntum kuntum bunga yang diharapkan mengembang segar dan terus menghiasi disatu sudut taman hati mu. PK doakan. (Untung2 dapat jemputan Nasi minyak Kwah...kwah...)
Hidemichi berkata…
masukkan sekali- terasa diri ini dah semakin dekat nak berlaki!hehehe.
Mak Su berkata…
alhamdulillah utk segala-galanya
eddie dewanaga berkata…
eiza dah sihat sepenuhnya...??

syukur Alhamdulillah.
coklat panas berkata…
ok ka ni kak?
semoga selamat semuanya..
wrga bp nih xnk blnja mkn ka?hehe
znel berkata…
alhamdulillah kalo dh ciat, so kena maintain r...pkai mask, jga mkn mnum, whatever2 lah...yg lain2 tu xpndai nk komen...stay cool dik!
amirhamzah64 berkata…
salam eiza,

Betul tu....sakit itu penebus dosa. hehehe....

Sebenarnya badan tu nak berehat. Mesin pun nak kena 'sejuk'kan kalau dah terlalu panas.

Apapun tahniah kerana hatimu berbunga kembali. Nanti jumpa otaiBP tak keseorangan lagi. Dah ada org temankan. huhuhu...
Zaidon berkata…
waa.. hati sudah berbunga2 :)
a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata…
so...yg bab berita gumbira tu..ada peluang la gua...har...!har..!har..!kim slm kt mamat tu ye...
zedmagel berkata…
Salam Ramadhan Eiza,

Didoakan awak cepat sembuh ye? Jaga diri dan rajin-rajin makan ubat.

Salam simpati saya, jangan bawa bermuram nanti penyakit lambat sembuh.

Blog saya dah boleh komen sekarang tu ari ada masalah sikit.
s@yangh@sni berkata…
yang penting kena sabar...

dulu mak akak pun suka2 list down kan menantu pilihan dia..
tapi yang dia tak suka ni ler yang buat akak bahagia..
meo188 berkata…
kami syg awk juga!
eiza in the house.. berkata…
azmi yusof
** yer ker..mana tak kembang2 pun he3..ada jerk eh nak ngusik..

ok2 nanti klu nak buat landscape za roger..=)

nurmieliasyaza
** yup betul tu..gaduh cmner pun tetap akan baik satu hari nanti..kene sabar..wlpun sebenarnya tak sabar..huhu

Jaja/Bini The Rock
** a'aa kak..nie alhmdulilah..beransur baik..=)

akak nie ada2 jerk..tp mana tau kan...doc mana za nak skodeng nie yerk..hehe


caluk@cencaluk
** ko syg aku tak..he2..

tu aku dah ckp caluk =)

anuar
** terima kasih..insyallah


apei
** selamat berpuasa juga apei

besi
** selamat berpuasa juga utk besi..terima kasih atas doa itu

el
** tak ada ape lah el..kwn2 jerk..jodoh ketentuan Allah tak tau lah nak ckp cmner..tulah batok nie mau kasi makan ape bru leh baik betul..nasib tak ape2..alhmdulilah mak pun dah tak cm dulu..


mamai72
** tulah hikmah bulan mulia..pasal kawin tu tak merancang..kami still kawan aje..
eiza in the house.. berkata…
dina
** insyallah, tapi tahun bila aku tak tahu tau dina..ko ajak la caluk tu sekali kasi meriah akunya majlis..he3


anaklaut
** walikumsalam....boleh aja...tp kita beli kat md shah beriani k..=)

PK
**1) berembun tak juga..tp lewat tido kot..

2) mungkinla..anak dia yg nie liat sgt jodohnya..ntah kenapa..tp tu semua kuasa Allah..sy redha jerk..

3)adui..yg nie tak tahan ayat pakcik nie...layan jerk la eh pakcik..=)

Hidemichi
** sapa yg tak nak bro..he3

mak su
** terima kasih mak su =)

eddie dewanaga
** alhmdulilah..nampak cm tulah..
terima kasih..

coklat panas
** ok dah nie..terima kasih..amin..mudah2an..

ada jugak tu..cuba tgk2 kat blog pakcik kuntong, amirhamzah64, rouslenz atau zedmagel..try la helo2 ngan dia org ok =)
eiza in the house.. berkata…
bro lenz
** terima kasih atas nasihat itu..=)

amirhamzah64
** betullah bro..bdn nie mmg ada skit mcm mesin..he3 tu smpai tersakit2 tu..

sekadar kwn jerk bro..klu nak jumpa group otai still sorang2 jgk, tak pun ajak la sapa2 yg sudi teman..huhu

Zaidon
** hati yg berbunga2..mcm2 bunga ada..zaidon nak bunga ape..hehe

akupentoi
** byk sgt peluang bro..apepun nak duit raya ko jugak..nanti la aku bg tau dia ko kim slm ekk..tak pun aku jwp jerk la,(walikumsalam..haha)


zedmagel
** alhmdulilah bro dan terima kasih mendoakan iza..

sekarang tak layan sgt dah sedih2 nie yg ptg kwn2 kat blog nie ceriakan iza selalu..terima kasih semua..=)

sayanghasni
** yup kak, kene sabar ngan mak..kene sabar ngan perangai kwn tu..

apepun moga za leh bahagia ngan ape yg ada sekarang..tu lagi ptg kan kak..=)


meo188
** eiza pun sy uols semua..terima kasih..=)

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..