18 Jun 2009

bunga oh bunga..

tempat kejadian berlaku dlm opis aku beberapa minit yg lalu..smbil sibuk2 menaip tetiba dtg satu awek cina cun nie dekat aku..

client: miss i nak tnya klu nak bg bunga dekat org yg baru naik pangkat pengurus ke, dato ker,..bunga mcmana eh?..letak dlm pasu ker atau macamana?..


aku: erkk...i tak tau lah..(sambil tersenyum)

client: i bukan pe cuma nak tau ..klu org islam n melayu dia org tak kisah ker dpt bunga warna ape..letak macamana ker?...

aku: i rase tak kisah kot..i mmg tak tau..tp cuba u tnya dekat kedai bunga..maybe dia org tau rasenya..(aku menjwp sambil menyengeh..)


notahati: klu cina...dia org ada warna dia org sendirikan... utk melambangkan ape2pun..tp soalan itu mmg sungguh menjerat diri ku yg mmg tak beberapa gemar bunga nie..huhu..malu sungguh rasenya..

20 ulasan:

eddie dewanaga berkata...

biasanya untuk ucapan tahniah, bunga sebarang pun boleh...

jgn bagi bunga rampai sudah la...

eiza in the house.. berkata...

eddie dewanaga
* alahai rampai la sgtnya..karang igt kawin baru lakkan..keh3..

bro bila pulak? (lari tajuk nie..hehe)

nurmieliasyaza berkata...

tanya mat bunga...

KUNTONG berkata...

semua bunga pun boleh rasanya, jangan bunga tahi ayam dengan bunga api sudah.

eiza in the house.. berkata...

nurmieliasyaza
* sapa ek mat bunga tu..hehe:)

Pakcik Kuntong
* a'aakan..bubga taik ayam tu bucuk..bunga api terbakar..betul2..bunga plastik boleh juga yer pakcik?:)

sis_nita berkata...

cina mementingkan fengshui.. tu yg dia hengat melayu pun sama.. patotnyerr kamu jawab camni..

tak keshah laa moiii.. bunga rayerr kaa.. bunga itam kaa.. bunga ros kaa.. kita rakyat mesia..

heheh!

eiza in the house.. berkata...

sis_nita
* a'aa la..lupa sis..

sbb tadi bz ngan keje..jd tak reti nak buat ayat..

canggih sungguh ayat sis tu..hehe

dkama berkata...

kalau bulan puasa aku suka bunga api... tapi kalau bulan len aku suka bunga tayar sbb tayar kete aku da botak... nanti za belikan bunga tayar untuk ari jadi aku tau... hahaha PEACE...

Ivy Metaga berkata...

kasi bunga taik ayam bole hahahaha

mamai berkata...

bunga taik ayam pun harum

Mohd Ariff berkata...

" berikan sy 9kuntum bunga ros putih & sekuntum ros merah diselit di tengah2nya.. putih tanda ketulusan hati & merah lambang rasa cinta yg membara.. " hehehe


** sekuntum je yg kaler merah sbb dia ni nak tunjuk yg dia setia pd seorg je.

*** mcm2 tafsiran warna.. apapun penilaiannya terserah pd kita.

Zaidon berkata...

saya suka bunga.. :)

caluk@cencaluk berkata...

jgn kasi bunga utk kalung org mati dah ler he he

zedmagel berkata...

Salam Eiza,

Awak tak minat bunga ke? Atau tak ada sesiapa yang nak bagi bunga pada awak?.

Nasib baik awak notice, kalau tak saya dah hantar satu jambak bunga kat ofis untuk awak - Ros unggu.

Kalau tak rugi le saya....

eiza in the house.. berkata...

dkama
* bunga tayar?..nanti kita call puan sri kat seri kembangan ekk...suh dia bg present bunga tayar kat dkama..hehe

Ivy metaga
* bucuk la ivy..mau pening kepala letak dlm opis..hehe


mamai
* harum mmg la harum..tp harum yg memeningkan minda..huhu

Mohd Ariff
* wah2 bersemngat sungguh dia nak bunga yer..

pndailah u menafsirkan bunga..mesti selalu bg bunga kat sesorang yer...ha baik jwp..hehe

Zaidon
* suka yer..bagus2 :)

caluk@cencaluk
* tulah hari tu nak habaq gak mcm tu..takut miss tu kecik hati lak..tak jd la nak ckp..hehe


Zedmagel
* bro nak htr bunga?..sejambak?..
okey2 silalah htr..nak alamat tak..hehe

actually bukan tak suka abis..cuma tak beberapa suka..klu dah org bg..
kan namanya rezeki buat ape nak di tolak dong...

penah dpt tp dah lama..maybe akan dapat satu masa nanti..tp tak tau bila....bunga sireh kot..hehe

Org Ganu berkata...

hehe sy pun x minat bunga
nway thanx sudi singgah blog sy

eiza in the house.. berkata...

Org Ganu
* best la baca cerpen awak tu..leh buat novel dah..thanks sudi singgah kat sni..:)

zedmagel berkata...

Salam Eiza,

Tahniah tak lama lagi la tu. Bunga sireh tanda ada orang nak masuk meminang le tu...Bila.?.jangan lambat-lambat...nanti terlewat.Wakakaka...

Mohd Ariff berkata...

ahaha mana ada.. xprnh bg bunga kat sape2 pun.. ingat ayat dlm novel je tu..

eiza in the house.. berkata...

zedmagel
* terima kaseh..hehe..mcm la ada..x ada maknanya bro..seru belum tiba lagi la..:)


Mohd Ariff
* terima kaseh..za dah leh dwload itu photoscape..tp tak reti sgt nak guna cm ner..baru tyr belasah..hehe

ooo..mat novel ekk..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails