10 Jun 2009

Riang Ria Hari Sabtu

Sabtu lepas, aku bermain air di Wet World Batu Pahat..yg untungnya kat sni tak mahal mcm kat Melaka tu..at least, utk aku yg tak beberapa main air nie nice la ok....lagi satu ada org seponsor..mmg terujalah nak masuk...hehe..kredit utk akak n abg ipar aku...dua tiga kali gak aku tenggelam timbul kat dlm air..huhu..nasib baik la tak lemas ..klu tak aku tak jumpalah korang lagi lepas nie..

Syyy..korang nak tau tak..sepanjang tpt tu dibuka aku tak penah pergi tau..punya la jakun aku nie..pegi pun dulu masa ada itrvw keje..huhu...kelakar betulkan..ada org tu jauh2 dr JB dtg..smpai sesat2 ke muar lagi..dtg gak main air kat sni..ok2, aku tak mo celoteh berjela..
meh, korang tgk la mcmana wupanya Wet World batu pahat nie okey..




pas utk kerete..kene byr rm2/-wajib tauu...
harga masuk bg dewasa rm10/-
kanak2 aku terlupa nak tengok
(sbb dia org kene ukur tingginya dulu)..hehe




ini adalah bahagian air yg cetek n tak dlm....
sesuai utk anak2 kecil main api..opss!!
silap deh..utk mandi manda bg anak2 bwh 5 tahun..



nie pulak, menu tpt makan dekat dgn pintu masuk n kuar kat situ..
mahal tak??...korang tak leh bwk masuk makanan tau..
bwk beg pakain jerk boleh..




dekat dlm taman tema tupun ada kafe..
tpt berehat sebentar, bila dah penat main air..
leh la beli burger atau nasi lemak atau makanan yg sewaktu dgnnya dsitu..
yg kuning tu adalah pelampung okess..bukan budak kuning si digi tu tau..



ada tiga bahagian terbesar..kat dlm taman tema nie..
tpt gelongsor yg pkai pelampung belah kanan..betul ke nak panggil tpt nie?..
(aku tak berani naik, walau di asak byk kali oleh anak sedaraku)..huhu
tgh2 tu ada gua berair dan belah kiri pulak, gelongsor tak payah pakai pelampung ..
tobat aku tak mo main cm tu lagi..
(kapok) kata org jawa, aku tenggelam sbb kaki tersangkut..
selain tu, boleh menyusuri kolam kecil yg mcm longkang kat sekeliling tmn tema nie..
aku naik pelampung..akak n abg ipar aku tolak ..haha





akhirnya paling lama main air kat kwsn nielah..
klu belah hujung, ombak dia mmg terasa sgt2..
kalu nak selamat duk bhgn tgh la..
sentimental jerk ombaknya..
aku bygkan tsunami..
tp tak adalah kuat sgt mcm tsunami tu..
tp mmg rase la dia punya ombak buatan tu..
ape2pun aku seronok main air pada hari kejadian..hehe


mai la rmai2 main air kat tpt nie..ada sapa2 minat?
korang kene dtg awal la klu time cuti2 gini..
klu dah tghari air dah tak biru..
dah jadi kelabu asap..huhu

24 ulasan:

Zaidon berkata...

salam.. Batu Pahat ader Wet World rupanya.. nanti singgah umah adik ipar boleh la pegi situ.. :) macam best je.

eiza in the house.. berkata...

Zaidon
* hai awak..dah balik bercuti ker?..
a'aa ada..tp comel2 jerkk..
boleh sgt2..jgn lupa ajak kita sekali okey? :)

eddie dewanaga berkata...

penah sampai juga sini dulu... maklumlah, kita ni pun species pantang nampak air.

eiza in the house.. berkata...

eddie dewanaga
* tgk, bro pun dh smpai..ni org bp tak smpai2 ape kejadah da..nanti nak g lg.. bisik2 kayu api ngan kita ekk..hehe

amirhamzah64 berkata...

salam,

kesiannya awak.....
Dah berlapok wet world BP baru awak sampai. hehehe
Kalau tasik merdeka di sebelah tu dimajukan dengan serius, mungkin lebih menarik lagi. Tak payah jauh2nak berhibur dan bermain air.

besi berkata...

hehehe...air terjun lagi best hehehehe

eiza in the house.. berkata...

amirhamzah64
* nmpak gaya mcmtulah..tp sebenonya dh lama famous ngan tpt nie..almaklum umah arwah makcik dulu kat belakang stu jerk..tp sbb tahap malas yg amat..tu smpai la nie..baru teruja nak masuk...hehe..alasan bagaikan..

eiza in the house.. berkata...

besi
* air terjun besar2 tak jumpa lagi kat bp nie..air terjun kecil molek adalah..hehe

ada cdgn tak air terjun mana paling best kt msia nie?

amirhamzah64 berkata...

salam,

kita blogger BP ni selalu jugak jumpa. Zedmagel, Kuntong dan Rozlenz selalu ngeteh kat bandar penggaram ni. Kalau nak join sesekali cantik juga. Coming meeting may be at kedai asam pedas depan balai polis baru. Jalan bakau chondong. Bila? tak tau lagi. Bawak kengkawan / boy freind pun boleh. Jangan terperanjat kami semua ni OTAI.....hehehe

Air terjun Kota Tinggi yang best sekali kat Johor ni. Tempat lain pun ok seperti Lata Kijang di Perak atau Air Terjun Niagara.....hehehe

eiza in the house.. berkata...

amirhamzah64
* insyallah..satu hr nanti jumpa gak ngan otai2 nie..hehe

yg paling za setuju air terjun Niagara tulah..mmg best giler..

Tinie a.k.a Ibu Fatin berkata...

hamboi seronoknya..
lain kali kalau aku pi johor nak singgah la..hehe

Mohd Ariff berkata...

tak ajak kami pun :(

dkama berkata...

dkama dah pegi da dulu... hehehe

AiE bAhRi berkata...

saya dah ke sini. Memang seronok bermain dengan anak sedara di sini..

eliza berkata...

waa bestnya...rasa mcm mo pgi sna la plk..mandi2 pkai plampuung pun jdi la..hehe

mamai berkata...

baru tau kat BP ada wet world aku yang selalu ke muar tak tau pun kisah nie....selalu mandi kat air terjun sagil tu...

a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata...

uhh...aku nak gi gak....

eiza in the house.. berkata...

Tinie a.k.a Ibu Fatin
* boley sgt le..klu tak tau habaq jerk wet world bp..klu dia org tak tau jgk mmg bukan org bp la tu..huhu

Mohd Ariff
* klu la masa mandi tu leh berkomputeran didlm air..mau jerk jemput semua g sna..hehe

dkama
* tgk dkama pun dah g..huhu

aie bahri
* tula pasal..tp yg kelakar nak naik dr dlm air tu bdn tak leh nak up..terguling2 nak naik..dah kene gelak ngan akak sfamily..tulah babam sgt sapa suruh..huhu

eliza
* marilah eliza..ko tolak za dlm pelampung..haha..aku tak reti berenang la weii..bdn tenggelam..

mamai
* ok lepas nie leh tukar arah lak...main air paip kat wet world bp..hehe

akupentoi
* jom2.. ko mentang2 eliza nak g sini..ko pun nak ikut dia jugak eh..takper2 silakan..hehe:)

cikin berkata...

waahhhh... cam best jer tgk..:):):) xpenh g saner lg..

KUNTONG berkata...

mcm saya ni org bp, dan selalu lalu dpan bp wetworld, tp x penah masuk...kah....pelik kan ? tentu ada sbb nya. cuma x mau ceta aja...takut kawan2 smua x mau gi lagi...ia ada kaitan dgn org batu puteh tau eiza...
kalau nak tau...jumpa saya ...umah..? depan JPS 76. toleh-toleh kalau gi keja tu.

eiza in the house.. berkata...

cikin
* bwk bebudak mmg seronok sgt tpt nie..

Pakcik Kuntong
* owh umah wak tepi jalan ekk..dekat ngan mustapha kimpalan ekk?

mcm tau jerk ape kisah tu..tp blur2 skit la nak igt..karang wak citer sama sy k.:)

zedmagel berkata...

Salam Eiza,

Lama betul tak masuk n3 awak sebab tak dibuka. Dan rindu le sangat-sangat untuk terus menelusuri blog anda.

Kecian awak orang BP baru masuk wet world BP...Dah tu promosi free lagi kat BP wet world. Untung la diaorang ada promoter percuma macam awak.

Ni pantun khas buat awak yek..

Baik-baik bermain air,
Cetek dan dalamnya tidak terduga,
Kan serang hidung dan berair,
Sebab ke BP we world tak aja saya.

Wakakaka...

eiza in the house.. berkata...

zedmagel
* terima kaseh sudi menjengah kembali ke blog ntah ape2 nie..

klu semua nak berbayar susah la hidup..kita promote sbb kita suka tpt tu..tu aje :)

alamak, ada pantun pulak dah..tak reti la nak jwp...

hari panas makan buah naga
buat naga di makan berwarna biru
minum ais la penyebabnya
bukan main air kat wet world tu

huhuhu..leh ke jwpn tu..:)

zedmagel berkata...

Eiza,

Leeh aje....catolit (pasword bawah ni)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails