L@w@k part II...

Citer 5

Citer ni member aku yg beritau. Sampai nak pecah perut dibuatnya. It happen at Jalan Loke Yew. Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru jer balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler tapi memang dia betul-betul mabuk. So masa on the way home she got blocked from the police officer and asked for her driving license and so on but unfortunately at the same time tu, there was an accident happen a cross the road. Quite major jugaklah accident and the policeman leave her and rushed to the accident scene. So this stupid girl dah gabra tak tahu nak buat camne, she just ran off back to her car and head straight back home in Klang.

So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu tanya dia,
"AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?"
Pompuan ni pulak jawab, "TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER".
So polis tu tanya lagi, "BETUL KER???"
Pompuan tu jawab,"BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2,TANYA LER NGAN HOUSEMATE SAYA."
So polis tu kata, "YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI, KELUAR JAP"
Lepas tu polis tu tunjuk, "HA!!! ITU KETA SAPA TU??"

Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg malam tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna putih (wira) cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer. Tak pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.


Citer6

Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada jalan pulang terserempak dengan kawannya yang ingin menumpang, lalu ditumpangkan kawannya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawannya itu,

Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????


Citer 7

Seorang posmen yang datang menghantar surat .
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"


Citer 8

Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala



etc..:)

Ulasan

cikin berkata…
hehe... macih2 buat cik cikin gelak hari nih... hehe..:D
mamai berkata…
lawak pagi jumaat nie hahahaha
apei berkata…
aduh.. mcm-mcm..
eddie dewanaga berkata…
cerita kereta polis tu kisah benar ke Eiza...??

penghibur waktu pagi...
KUNTONG berkata…
kelakar juga tu...boleh masuk raja lawak...sbb dah ada bahan... i sedia undi...
sis_nita berkata…
hahaha!
citerr pompuan ngan puhlis tu..
tergelak2 akak laa zaa oii..
eiza in the house.. berkata…
cikin
* cama2 :)

mamai
* bg semangat jumaat bro..

apei
* hehe..mmg mcm2 aznil bro..

eddie dewanaga
* tak adalah..tu skrip dlm tu la..
eiza cuma post balik jerk...

nak bg bro bersmngt pepagi nie :0

Kuntong
* pakcik jom kita duet masuk raja lawak..nak tak?..hehe

sis_nita
* ntah ape2 jerkan ..kete lain patern dlm tu pun tak pasan kan..
za baca pun nak gelak sakan dah..
hehe
Mohd Ariff berkata…
ahaks. lawak yg boleh buat org senyum :) bagus3x
matakucing berkata…
ermmm hilang tensen aku tq eiza
eiza in the house.. berkata…
Mohd Ariff
* sentiasa mau kwn tersenyum :)


matakucing
* tak jadi hal bro :)

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..