Bersantai di pasiran pantai

-- Punggor --

Siaran tertunda dari Punggor, Senggarang Batu Pahat Johor... hehehe.... menjawap persoalan dari bro Eddie Dewanaga.. masa cuti besday Sultan Jhr hr tu.. aku ngan fmly aku (mak + ayah), tido kat umah akak aku yg kat prt. botak tu.. so, esok pepaginya kekonon la nak g umah abg sepupu, kat prt. bingan...pusing2 punya pusing, tak jumpa rumahnya..last2 ayah aku pusing balik g punggor.. bersantai kat sna pulaklah..smbil ngeteh dan bersukaria bermain layang..so saksikan lah..jeng jeng jeng...(bunyi agak2 suspen..hehe)









pemandangan yg terdpt di pantai punggur
abg baju ijau tu korang nak tau.. konker dua tpt niaga tau
satu yg aku ambik pic lelayang tu
satu di bwh pokok..dia jual rojak petis..sodap tu..:)






tak rugi menunggu lama..sebab kerang goreng dan mee goreng dia sedap sgt..nyum2







aksi2 familiku

Ulasan

T.u.Y.a berkata…
dr kg separap ke parit botak,pastu g parit bingan,pastu g senggarang,pastu g punggur...bile nak singgah parit raja nih???lama dah nenek aku tggu ko..hehehhheh
eiza in the house.. berkata…
tuya
* hayakkk!! lupa seh..ckp ngan nenek cucu dia yg sorang nie dah tua..suka lupa2, pastu bg tau nenek aku nak jd cucu angkat dia tau..hehe
besi berkata…
eiza........batu pahat dekat ngan laut ke?
shi3la berkata…
ermmm sumur idup haku nie tak pernah lagik makan kerang masak cenggitu..selalunyer rebus atau bakor jerk...huhuuu sungguh jakun haku kannn..
eiza in the house.. berkata…
besi
* batu pahat nie dekat ngan laut selat melaka en.besi..

kalu mersing cm kg tuya tu dekat ngan laut china selatan..:)

shi3la
* sedap kak..mabalous..hehe
jiejah berkata…
wahhhhhhhhhhh seronoknya santai² gitu sambil layan kerang hehehe
eiza in the house.. berkata…
jiejah
* a'aa kak mmg sedap..tgk mak makan punya la kusyuk dan tawadhuk gtu..hehe
Tinie berkata…
sedapnya kerang goreng tu..aku sokaaaaa
terliur wei..
eiza in the house.. berkata…
Tinie
* apelagi lepeh nie g carik k..:)
D a Y a (^_^) berkata…
best nye g pntaiiiii
naz ilyn berkata…
salam...
kat batu pahat ada pantai ker... punggor batu pahat kat mane ekkk... akak ada gi BP cari-cari tempat peranginan nak bersantai sambil makan-makan tapi tak jumpa... last-last kita orang berkelah kat tepi padang kat stedium...
azmi yusof berkata…
cik eiza..ada masa meh jalan jalan teganu plak..sambil hirup udara angin laut cina selatan kita makang kopok lekor, sotong goreng tepung,minum air kelapa..best2..pasir pantai pun putih..tak segan silulah nak pijaknya...
a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata…
aku mau try pegi skali...cam bes..
eddie dewanaga berkata…
kerang goreng tu gua tak penah try..
mcm best je.
Rashid berkata…
seronoknya main pasir di tepian pantai..teringat zaman kanak-kanak.. istana pasir ..
eiza in the house.. berkata…
(daya)..
** daya dah g belum..opps!! lupa exam lum abiskan..tp pntai nie tak leh mandi ..takut la..

naz_ilyn
** keciannya last2 picnic kat padang jerk..ada juga 2-3 tpt..cuma
tak la menarik mana pun..tp leh la nak merehatkan minda..klu kat bndr bp, kene g minyak beku..ikut jalan belakang pasar..klu punggur nie..akak ikut jalan parit botak, terus jalan ke senggarang..pastu dekat spg tu belok kiri..selang 2 kg dr pt botak tu jerk..belok kanan..terus jerk smpai hujung kg..:)

azmi yusof
** insyallah, murah rezeki pnjang umo smpai la kita kesana..nanti leh contc2 eh :)

aku pentoi
** bila nak mai..eiza tunggu :)

eddie dewanaga..
cubalah..masaknya cm masak smbl..
tp lebihkan sos..letak kacang tumbuk..kita pun first time makan tau..sedap

cikgu rashid
** zaman kanak cikgu, semua seronokkn..cikgu lagi best, umah mak cikgu dekat ngan sungaikan :)
matakucing berkata…
uih makan2 best tu.. tp kerang tu masak ape? kuno betul gua nie
eiza in the house.. berkata…
matakucing
** masak goreng pun sodap wahai en matakucing..:)
A a D i I ? berkata…
oit org kampung!
ko bp ktne weh?
huhu~
eiza in the house.. berkata…
Aadil
** ko tak baca ke komen kak tuya tu..hehe..

ko lak kat mana?..
Zaidon berkata…
Salam.. bestnya bersantai. :)
eiza in the house.. berkata…
Zaidon
** walikumsalam..meh2 joint sekali :)
~JuNnIE~ berkata…
eiza...kerang sambal kat sg lurus lagi sedap tau...:)

sume owang tau,,,,,....^_*

eiza kat bp ke nie???
eiza in the house.. berkata…
junnie
** sungai lurus kat mana ekk..yup
batu pahat, kat jalan simpang 5 prt sulong tu..junnie kat ner?

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..