Jom Makan..

* Lontong Goreng *


* kueh tiew goreng *



* ABC *


Inilah sajian makan tengahari aku hr nie..ermm...kira puas hatilah..sedap pun sedap, murah pun murah..tak mcm selalu aku makan..herga bagai nak rak..tp tahap kesedapan amatla tidak memuaskan hati ku yg cerewet ini..actually, tak cerewet mana pun..tp, sbb kita byr nak le rase yg sedap sesgt..kan..kan..kan

Dekat sebulan juga, jalan2 cr makan kat banda Bp nie..kira nie yg mencapai tahap kesedapan yg aku n the geng inginkan..hehehe

Ulasan

besi berkata…
seleranya tgk dia makan....
pelikla lontong goreng tak penah dengar...mungkin org2 selatan je yg ada benda nie.....
eiza in the house.. berkata…
besi
* mcmtu la nampaknya besi..tp cara masak dia lebih kurang sama ngan kuih tiew tu jugak..cuma bahan utama dia lontong yg dipotong2 dadu..try la buat..tmbah daging cincang..
sodap:)
eddie dewanaga berkata…
lontong goreng tu nampak best...!

yes encik besi, area2 Johor je yg ada lontong goreng, lontong kering dan lontong biasa (dgn kuah lodeh).

best woo..!!
eiza in the house.. berkata…
eddie dewanaga
* kat jb ada tak lontong goreng yg paling sedap..habaq mai..

mmg sedap..kene ngan bhn dia yg secukup rase mesti melotopkan en eddie..hehehe

erkk..hirup ngan sup pun sodap jugak :)
matakucing berkata…
gua dah lama nak makan lontong goreng.. susah benor nak cari kat selangor ni..tp nnt turun jb ingat nak bedal la lontong goreng..jb mariiiii
eiza in the house.. berkata…
mata kucing
* silakan..sedapkan..:)

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..