24 Mac 2009

perkara2 yg terjadi semlm..



masa nak balik dr hospital jb tu..dua insiden telah berlaku melibatkan "gajah" ayah aku nie (aku mmg panggil kete nie gajah kat bebudak rempit)..memula pasal parking..ada ker patut laluan keluar kete, di buat tpt parking..sengal betul..dah la kita org dtg awal semata2 nak dpt parking cepat, pastu parking cntik supaya senang keluar..tup2 dia leh "parking" depan kita org...bengkak jerk rase hati nie....dah satu hal, ayah aku nak kuarkan "gajah" dr parking susah nak pengsan..aduhai...yg tukang jerit bg direction sapa korang tau?..akulah..benggang tak benggang tu..ikut hati ayah aku, nak jerk dia langgar bontot kete viva hitam tu..b***h nak M*M*P*S..geram aku..



insiden kedua pulak, lepas dah boleh keluar tu..ayah aku suh aku bwk pulak si "gajah" tu..aku masa tu tgh blur n bengang..so aku nonong turun dr belakang, dan terus naik ke sit pemandu dan tanpa menoleh belakang aku terus menutup pintu van tu..kuat juga aku tutup..tp ape yg terjadi bukan kehendakku...pintu kete tak rapat2 jugak..rupa2nya tgn ayah aku tersepit..gara2 aku tutup pintu tak pandang belakang...alamak abis lah aku (kata aku dlm hati)...apelagi....mengamuklah dia...menjerit sakit...terus aku jadi blur..tp bila dah smpai separuh jalan..mak ngan aku ketawa smpai nak pechah perut..maafkan anakanda ayah...anakanda tak sengaja...tgn ayah aku bengkak..tp bukan aku sengaja..aku tak ada niat pun nak jd cmtu..ayah kata aku tak syg dia :(





kamu semua masih igt tak fenomena bulan senyum?..pagi2 buta semlm, semasa aku dlm perjalanan ke jb dr bt pahat..sepanjang perjalanan dihighway tu aku ditemani dgn bulan yg sedang mengenyitkan matanya kepada ku...tp bukan ada dua mata....cuma ada sebelah jerk matanya yg ada..dan dia tersenyum..sungguh cantik n besar pemadangan tu..tp aku tak sempat nak ambik sbb aku tgh drive "gajah" ayah aku tu..

11 ulasan:

fiezabaiduri berkata...

bapa ku juga memiliki 'gajah'.haha.. tak pernah ku panggil kenderaan itu 'gajah'.

ambik kunci, genggam erat dicelah jari, goreskan pada kereta yg wat hal itu.
kena sikit kat pintu pon jadi la.muahaha..

T.u.Y.a berkata...

apo nak di kato..nak jadi hal eh ngan gajah..kat Hospital Sultanah Aminah tu mmg za,lambat sket penuh le park..melampau2 dah mcm pesta..huhuhuhuhu...

ayah ko mesti hangin luar dalam..dah le kuor parking susah,pastu jari tersepit lak..ke ko sengaja nak kenakan ayah ko..kui kui kui..soory pakcik..terlebih pulak..

eiza in the house.. berkata...

fiezabaiduri
* sbb dia besar la fieza..za nie nak bwk dh mcm gaya bwk bas ko tau...tu za gelar gajah..


tuya
* wei, takkan aku nak kenekan ayahanda aku tu..tak ada sekuman pun dlm hati ko..maybe sbb aku tak cukup tido..sbb tido 2 jam jerk..kul 4.30am dah jalan..masuk hgwy aku yg drive..mengantuk tu..

sis_nita berkata...

len kali kan ko bawak gerapu kecik yang maha tajam.. pehtu ko sajerr jerr betul2kan tudung kat cemin kete orang yg block kete kita tu kan.. pehtu ko garitttt lerrr. haperr lagikkk kansss.. hahahasutann shaitonnn nehhh..

eiza in the house.. berkata...

sis_nita
* kak, akan difikirkan idea itu :)

SRISUFI berkata...

pi karate jer kete tu eiza. Kasi tendangan padu maut kt body kete tu.

hahaha, jadi superwoman sat


yaahhhhh duuuussshhh!!!

eiza in the house.. berkata...

srisufi
* wah ganasnya..nasib za tak kene tendangan sri tu..hehehe

eddie dewanaga berkata...

wah, terer la eiza.. pandai bawak 'gajah'... hehehe...

eiza in the house.. berkata...

eddie dewanaga
* 'gajah' yg rusa..leh gtu?? :)

matakucing berkata...

tgn abah dah sembuh? :)) bulan senyum tu aku tak pernah jumpa pon..?

eiza in the house.. berkata...

mata kucing
* susut skit...adalah ..tak cye ker..betul kita tak tipu..:(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails