27 Julai 2009

aku yg pelupa...




alahai kojah..nape lak bulan nie ko asyik pelupa jerk...
awal bulan hari tu dekat seminggu aku lupa nak renew lesen memandu aku..
nasib baik la balik dr umah penghulu hari tu aku terus teringat..
klu tak masa itrview hari tu aku bwk "gajah" tnpa lesen..huhu

nie semlm nie..borak2 ngan mak tiri aku pasal roadtax..dgn bangganya la mengatakan roadtax milah mati bulan september..sekali tu ptg tu ada roadblock, dekat kubur sebelah shell peserai..dgn berasa tak bersalah, aku dan milah lalu selamba..nasib kebetulan hr tu roadtax milah last day..klu tak...mau aku kene saman..waaa..

sekali lepas jerk sekatan jalan tu aku jeling2 kat roadtax aku tu...lahai milah oooiiii...nape la ko tak habaq..roadtax ko tamat hr nie..nasib la tak kene tahan tadi...aduii..dh la lum gaji...nmpaknya smpai akhir bulan nie naik "gajah" la nmpaknya..


notahati: nampak sgt aku dah mula ada sintom2 org tua..waaa..tak suka la..= (
and ada sesapa sudi jadi banker aku tak..nak wat loan segera nie..huhu

28 ulasan:

JiEjAh_DeEn berkata...

ahahahah penunggang harammm .

saya bukan along
saya cuma mau tolong
miahahaha

eiza in the house.. berkata...

Jiejah_deen
** syytt..jgn ckp kuat2 akak..he3

Ivy Metaga berkata...

adohaiii..eiza macam mana bole lupa tu, kena makan kismis bnyk2, kuatkan daya ingatan..=)
dah nak ujung bulan ni, nt jgn lupa lg yer, kalo gaji dah masuk lalalala

eiza in the house.. berkata...

ivy metaga
** ntah la..bulan nie bulan pelupa kot..hari tu kwn ada bg satu botol kismis blended..dah abis..tp duk pelupa jugak..aish..nak makan ape pulak lepas nie gaknya..huhu

besi berkata...

kadang2 terlupa...biasa la tue..
hehehehehe

J@J@ / Bini The Rock berkata...

heheheh......

Nsb baik abg2 pulis tu tak jeling2 rdtax kwn hang tu ieza oit!

Kat shell tu selalu buat blok ekk? mlm pon ado. Rimas betol akak nak pki belt sebenarnya...ye la setakat nak pegi Super One cam mls gitu nak ber 'belt2' bagai....

huhuhu!

zedmagel berkata...

Salam le Kojah Eiza,

Baik le cepat kau idupkan cukai tu, sebelum di sama oleh bapak polisi. Jangan memandu apabila cukai dan lesen dah expired. Bahaya kojah ooiii..

T.u.Y.a berkata...

iye2 je aku dengar dia cite roadtax keta bulan 9 expired...
pastu kelam kabut dok sms,bgtau dia nye roadtax dah mati..
hehehheheh..ko mmg la ade simptom2 tua..pelupa n nyanyuk..ngeh ngeh ngeh..

mamai berkata...

terima kasih kau ingatkan rod tax aku pun mati 30hb nie

eddie dewanaga berkata...

eiza, kena tunggu gaji baru renew ye...

takpe Jah, kalau baru mati (dalam 3-4 hari) diorang tak tulis punya, diorang pun maklum... manusia ni pelupa tu lumrah.

tapi jgn buat pasal dgn JPJ...

eiza in the house.. berkata...

besi
** tula..tp la nie leh lupa semua bnda penting... ke tak haru...nasib baik lum kawin..klu tak lupa anak tak ambik kat sekolah lagi..hehe

jaja/bini the rock
** tula pesal..kekedang terjumpa jugak pakcik polis yg za kenal kat ctu..=)..

senang jerk lalu la kat dlm kg bintang tu..hehe

zedmagel
**tq bro..otw nie la nak hidupkan..=)

tuya
** wakakaka..tulakan bersahaja jerk aku bg tau ko..tp rupanya bulan nie..aiskh entah ape2 jerk kojah nie fikir..huhu


mamai
** alhmdulilah..bro tak jd cam eiza..=)

KUNTONG berkata...

2ya, eiza ni dia ingat kat bulan 12 aja.Bulan 12 ni denga-denganya ni kan nak......ehemmm....e2 sbb dia pelupa...asyik ingatkan saat bahagia.
eiza....jangan suka makan tongkeng ayam.....nnti pelupa...kah....kah...

T.u.Y.a berkata...

PK..bulan 12 ekkk???
kena prepare awal la nih..
tu la kan..bangan je leh harap minah nih..

F A R Y N berkata...

aku pun kadang2 terlupa gak..huhuh

eiza in the house.. berkata...

pakcik kuntong
** eiza tak reti la nak makan tongkeng tu..cmner ntah nak gayakan tak pndai...huhu

aik..tuan punya bdn tak tau cmner leh pakcik yg tau nie..mushkil sungguh nie..

tuya
** bulan 12 ada ape ekkk...rasenya nanti kene nyanyi lagu tenda biru..waaa..

faryn
**bagus2 aku ada geng..he3

anaklaut berkata...

salam....singgah.

nasib baik ingat..kalau ada road block..haru jugak kan..terbang rm 300..hhuuhhu

a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata...

kasi kau tim je...gua bikin terbang pny...mau...limaploh hengget...!

cikin berkata...

cikin pun ari tu telupa skejap bawak lesen mati.. hohoho..;P *sib baik xkner tahan*

meo188 berkata...

janganlah jadi GAJAH. Jadilah KUCING. lagi comel

caluk@cencaluk berkata...

letaklah reminder dlm blog besar2 bila roadtax expired next time he he

anaklaut berkata...

salam....

tq singgah anaklaut..

azmi yusof berkata...

tulah kan..benda penting camtu kita senang lupa..susah sangat sambung road tax 5 tahun sekali..

el berkata...

hehehe bab2 renew ni aku mmg amek kesah..
mau tgh dok drive sekali ada block..adoiiii naya jer
mulalah episod drama..kahhhhhh

dkama berkata...

ko ni kurang durian kot... hahaha...

DeSYiQue berkata...

apa da akak kojah ni

eiza in the house.. berkata...

anak laut
** tulakan..nasib baik lum nyanyok lagi kojah nie...syukur..=)

akupentoi
** eh boley ker cmtu...ko biar betul..tak nak la aku dosa besar..huhu

cikin
** lain kali hati2..

meo188
** kecik sgt..mana leh bwk org kucing tu..huhu

caluk@cencaluk
** za nak letak kat blog caluk leh..tolong remind me..he3

anak laut
** tq..anak laut..sudi2kan jenguk lagi kesini =)


azmiyusof
** klu la sesenang berkata2 bro..dh lama eiza smbung 10 thaun terus..nie setahun pun sesak napas..huhu

el
**bagus el..ko jgn amalkan cm aku..naye nanti..aku nie nasib ada "gajah"..klu tak sesekali menangguk nunggu bas la jwpnya..

dkama
** aku tau la ko stok durian melambak..kat genting ada pokok durian ke?..

Desyique
** alah dik rilekla...nie kojah brutal la..he3..(perasan)

DeSYiQue berkata...

brutal ke....hahahaha

:p

eiza in the house.. berkata...

desyique
** brutal a.k.a gembeng...haha..leh gtu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails