bestnya..mengandung :)




Tadi sebelum lunch hour aku sempat la berYM ngan mak tiri (bukan nama sbnr) citer2 pasal mlm tadinya citer..sbb semlm dia ngadu ngan aku ..bila dia baring telangkup..perut dia ada dengar denyutan ..so aku pun ckp entah2 ada baby kot..hehe

pastu tadi dia citer, mlm tadi dia laki bini cr kepastian kepada permasalah dia org...sebelum suh laki dia beli alat yg leh kesan kehamilan tu :)..pastu dia citerla..dia ckp ngan en. laki dia yg perut dia belah kiri rase ada denyut nadi..n pastu en. laki dia pun menekuplah telinganya dekat perut mak tiri aku itu..then en. laki pun berkata "a'ah la yang..tapi degupnye sekali sesaat je, kalau jantung 2 kali sedetik mcm tu"..pastu mak tiri ckp lah.. "ape la ade dalam perut syg nih?.."..pastu en. laki dia pun suh mak tiri aku check perut dia lak..pastu mak tiri aku pun mendengar la perut laki dia..ada lah pulak dengup tu kat perut en. laki..pastu memasing sibuklah menggoogle ape dh jadi kat perut dia org berdua..takkan dua2 pregnant lak kan tak munasabah....adeyy, aku yg baca ayat dia nie tak leh tahan... last2 en. laki dia dpt kesimpulannya, en. laki kata buah pinggang tengah bekerja menapis air utk mengalir ke pundi kencing...perut yg belah kiri..huhu

pastu, mak tiri suh aku tekup tinga aku kat perut adik aku ker atau sesapa..pastu dgr ada tak degup tu..last2 aku jwp la..aku tau siapa selalu aku tekup tinga..pastu mak tiri tnya siapa?..aku jwp kucing..hehe.."ada2 jerk ko nie"..mak tiri ckp..mmg betol pun..selalu buat kat kucing..sbb suka dgr bunyi dia yg mcm enjin kete tu ..hehe

mcm2 hal tau dua org laki bini nie..moga korang bahagia hingga akhir hayat ok, amin :)

Ulasan

mamai berkata…
hmmm cepat la kawin kalau nak mengandung ahaks...
eiza in the house.. berkata…
mamai
** insyallah =)..
doa kawan2 amat la dia alu2kan..

biarkan kengkawan bahagia dulu :)
cikin berkata…
hhahahah... kelaka la..;D balik ni nak test kat perut adikla.. hoho..:P
Kamezaim berkata…
best ke mengandung? hehe teringin nak rasa.. kuikui.. mengandung bukan kira best atau tidak eida, yang penting bagi seorang yg mengandung adalah pengorbanan. org yg melahirkan anak adalah pengorbanan yg paling tidak ternilai buat seorang wanita. itulah keistimewaan seorang yg bernama wanita. wlupun kamezaim bukan seorang wanita namun kamezaim ucapkan terima kasih buat kaum hawa.. hehe kerana arwah mak kamezaim, kamezaim mampu melihat dunia ini.. hehe tp itupun kerana ayah kamezaim juga lah.. ekekeeke dalam erti kata lain, kita saling memerlukan.. hehe maaf ye lari topik.. haha
fajridil adha berkata…
jom kita kawin, nnt leh awk ngandung byk kali.hehe[my blog]
KUNTONG berkata…
Salam eiza :ai eiza....PC senyum bila mmbaca entri ni.tunggulah eiza saat eiza mngndung akan tiba bila eiza dah bernikah nnti,(agaknya majlis nikah tu bulan Desimber ni kot...)dan bila dah mngndung nnti jgn lupa urut dgn mak bidan org kg you.(isteri naib kadhi) tmpat you.....(jgn marah)
matakucing berkata…
ermm nak mengandung?? nikah cepat beb
sharamli berkata…
xm0 pregnen..tako0t..hu3
eddie dewanaga berkata…
kita mampu merancang,
hanya Tuhan menentukan,
tak perlu dikisahkan...


mcm lagu Wings pulak dah...
dah tak sabar ker?
meo188 berkata…
sweetlah post cenggini.. :D

btw... jom amik AWARD utk awak di blog sye.

http://meo188.blogspot.com
dina berkata…
za,aku pun selalu jadi gituh, cam terasa2 ada denyutan nadi kat perut... tapi bila cek, tak pregnant pun... haiggzzhhh! keciwa! huhuhu...
Ivy Metaga berkata…
hehehhee...romantik jak mak tiri u tu, ooooo..eiza cepat2 lah kawen , bole ngandung pas tu heheheh..lariiiiiiii
eiza in the house.. berkata…
cikin
* buley2..tp pastikan adik tau..kang kene pelempang lak...:)

kamezain
* kamezain kawinla cepat..
nanti leh tgk cm ner sorang wanita mengandung..dr mula smpai akhir..sweet jerk tau :)

fajridil adha
* kawin??..sy nak 7 dulang hati nyamuk..7 dulang hati penyu..pastu jambatan emas dr umah sy ke umah mak awak..leh tak :)

Kuntong
* hehehe..pakcik nie..ada2 jerk ..lambat laie..pakcik kot yg nak dpt menantu tu..

matakucing
* insyallah..bro pun kene la cepat2 gak ..ada calon tu jgn tunggu lelama dah..

sharamli
* jgn la takut..
siapa yg namanya pompuan mesti la kene mangandung..kecuali dia mandul la..rase la nikmatnya saat bayi menendang2 perut bila ibunya mengajak berbicara..best tau :)

eddie dewanaga
* yerlah bro..tp kene usaha jugak tu la tnda kejayaan..niat mesti bersih bro :)

cik lyndawawa iguana
* nak ko kawin dulu la eh..baru aku..hehe

meo188
* cepat2 jgn lmbt2 dah ada calon tu..

thanks atas award itu cantik sgt..:)

dina
* ko pun sama mcm mak tiri aku eh..klu cm tu ko kene gigih la usaha lagi..pastikan jadi..:)

Ivy metaga
* ape kata kita kawin sesama..maksud eiza ivy psangn ivy..eiza ngan psgn eiza la..hehe

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..