18 Mei 2009

aku termalu sendiri..




masa aku lunch td aku g makan dekat gerai mee rojak jalan tanjung laboh sna..
yg aku nak citer kat sni kejadian masa abg tu ambik order..

td kan aku duk kat meja paling hujung dgn kak lina (kwn sekepala aku tu)..lepas tu td, dari arah belakang aku..dtg suatu suara garau yg tnya "nak makan mee rojak ker, nak makan meehoon rojak?"...setelah aku melihat k.ina tidak menjawab solan itu,..aku dgn bangganya telah menjawap persoalan abg tu dgn bersemangat sekali.."bg sy mee hoon rojak" aku ckp..aku tgk kak ina senyum jerk..korang tau tak, sebenornya soalan tu bukan ditujukan kat aku tau..tp dekat 2 org mamat yg duk depan kita org..masa nie aku tak tau dan tak menoleh pun pada abg yg ambik order tu..so aku igt tak ada ape2 masalah lah..aku makan dgn tenang sekali..licn tu pinggan aku..

tu satu hal, nie ada satu hal lagi..ada satu mamat nie dia duk tgk kita dua org makan..
masa aku nak toleh sekeliling...aku terpandang mamat tu tgh duk tenung2 aku...Ya Allah, terkejut n tersirap drh aku rasenya masa tu..aku pun ape lagi report la ngan kak.ina..rupanya, dh lama kak.ina perasan yg org laki tu, mmg dr dulu suka dok perati kita dua org..napelah hr nie aku harus nmpk org itu..selalu aku tak kisah pun alam sekeliling masa makan kat ctu..dan sememangnya aku rabun jd tak berape nak clear la pndagan mata aku nie..

td bila masuk dlm keta kak.ina pun cerita..malunya aku.. Ya Allah, merah muka aku n rase panas jerk pp nie (wlpun tak beberape nampak merah sbb aku gelap..huhu)..cmner la mulut aku td leh ringan jerk nak ckp cmtukan?.. mesti abg tu dok senyum n nampak cm kelakar jerk sbb aku yg tolong jwp..aduhh...kan dh malu sendiri..

rasenya semu org kat stu dah aim muka aku ngan kak ina gaknya..sbb kerap sgt dtg sna..waaaaaa, cmner nie, aku malu sgt weiiiii....sob3 :(

16 ulasan:

Zaidon berkata...

Salam... takpalah, malu2 pun perut dah kenyang.. :)

eiza in the house.. berkata...

Zaidon
** malu la weii..tp nasib baik masa kejadian za tak perasan tau..klu tak mau angkat kaki..tinggal kak ina sorang2..huhu

Tinie a.k.a Ibu Fatin berkata...

ala buat bodo jer..aku pnah jatuh terjelpok depan kedait makanyg aku sellau dtg, aku selamba jer..hari2 datng lagi..anggap ko dgn k.ina berdua jer yg makn kat situ...hikhik

eiza in the house.. berkata...

Tinie a.k.a ibu Fatin
** ermm..sebenornya sebelum nie pun ada insiden lain kat kdai tu melibatkan za...

aduh2.. mau merehatkan perut dr makan mee rojak kat sna gara2 malu ku ini..huhu

coklat panas berkata...

hahaha..memang tol lawak..hehe

eiza in the house.. berkata...

coklat panas
** hai coklat..salam kenal..thanks melawat kesini..

malu tu, jgn ckp org tau :(

T.u.Y.a berkata...

malunye itu budak..
lain kali cakap siang pandang2 weii..
cakap malam bisik2..hehehehhe..
tapi x pe..glemer..suka aku glemer2 nih..

eiza in the house.. berkata...

tuya
** manalah aku tau dia ckp ngan org meja depan weii..aku xcited la td..ptt aku tgk kak ina senyum jerk..mulut nie pun satu ringan sgt nak berckp..iskh2..

eddie dewanaga berkata...

kesian dia... takpe la eiza, bukan eiza buat salah pun. budak yg tenung2 eiza tu minat kot dgn eiza, manis je bila tengah makan...

hehehe...

eiza in the house.. berkata...

eddie dewanaga

**bro nie..tak adalah..kak ina pun sama kene tenung..dia siap leh tkar posisi semata, nak tgk kak ina lak makan ...adeyy..

zedmagel berkata...

Eiza,

Lain kali sebelum cakap tengok2 dulu. Kedai Abang Atan tu memang sedap mee telornya. Kan dah termalu sendiri, awak ni peramah sangat.

Eiza, blogger BP cadang nak buat perjumpaan sesama blogger, nak join tak?

eiza in the house.. berkata...

zedmagel
hehe...alamak dekat ngan umah awak kan..malunya..

boleh juga tp masa, tpt dan tarikh sy nak tau dulu..boleh kan?

matakucing berkata...

sok mkn situ lagi pakai topeng lorr

zedmagel berkata...

Eiza,

Warong tu tersangatlah dekatnya dengan rumah saya, jika awak amati di dalam beberapa snap di blog saya, termasuk bumbung warong abang atan tu.Ha... ha...

Sebenarnya malam tadi kami baru saja buat satu perjumpaan imformal dengan rakan-rakan blogger BP. Antaranya segalanyamungkin, wahnuar, distortion - mereka semua follower tamandalamrumah.Jemputlah ke blog mereka semua be a follower and make some comments sikit mereka mesti gumbira punya.Mereka semua blogger senior macam saya juga.

Pepe hal emailkan hp awak ke mail saya..mudah nak kontek.Jika mungkin...

a.b geldofg berkata...

beasr sngguh kemaluan ko

T.u.Y.a berkata...

meh aku tolong ukur bape besar nye a.b....dengan rela aku nak ngukur..siap bawa pengukur ni wei..hahahahha..
iza..get ready..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails