di suatu persinggahan..


kat mana nie?..pelik jerk tpt nie?..



eee..gerunnya..


ada org bukak kedai makan atas lori ker??..uniknya..


korang rase nie tpt ape?..ape dia??muzium??..bukan...cuba lagi...ape???umah hantu?...pun bukan..last chance...ape?? funfair??..bukan laaa..... cepat2..3,2,1..tet..tet..tet..abis dah..

sebenornnya, ini restoranlah..unik tak?..restoran nie berhampiran dusun durian dan kilang munchy's..klu dr tol yong peng belok kebelah kanan n sampai depan muchy's akan jumpa traffic light n kene terus kedepan skit lagi baru lah jumpa tpt nie...aku pun tak tau alamatnya so klu korang beli brg munchy's tu g la tgk addressnya kat ner..okey..

yg bestnya aku nak koba kat sni ...dia punya dekorasi atau org panggil interior desing dia peh cukup luar biasa dn menarik..bg akulah..bg korang aku tak tau..makanan kat sni pun boley tahan sedap..so sesiapa yg tersinggah berehat dekat bt pahat tu, dtg la ke restoran ini yer..sbb aku rase romantik jerk suasana dia, sesuai sangat2 utk couple yg hangat bercinta atau pasangan pengantin baru..untuk family pun ok juga, mcm aku ngan mak ayah n pakcik aku semlm...dekat atas lori tu ada tpt makan jugak, mcm pic yg aku ambik no 3 tu..tp telah di reservekan.so maybe table tu mahal skit lah..tp tak per..mencuba sesuatu yg baru aper salahnya kan..

seterusnya aku tunjukkan keunikkan restoran nie yg lain ekk..silalah scroll kebawah ok...:)



tpt duduk diperbuat dari kayu..selesa dn menarik



ada bahagian yg pkai kerusi biasa, tp kaki meja still pkai kayu jugak


abaikan pic pakcikku itu, lihat lampu tu cantikkan..pkai bakul


aku tak tau ni pokok ape..tp idup segar jerk tanpa daun..sebelahnya kayu yg dibuat hiasan decore..menarik semuanya..

ok, dah tgk decore dia, mai tgk makanan dia pulak..tadi masa lunch aku tnya dekat kwn opis aku yg dulu penah jadi model blog aku nie...dia kata tomyam kat ctu sedap..tp semlm aku tak ambik tomyam aku ambik lain, pun sedap jugak..jom kita layan pic ini..


sup tulang lembu..besar tu tulangnya..supnya sedap..tp byk sgt cili api..podas..huhu


nasi goreng paprik..tapi byk sayurnya..aku bukan pncinta sayur..tp nasi sodap..


eh cm kenal la...omak aku wupanya..hehe, abaikan pic itu lihat air sajer tau..hehe air durian belanda..mak punya air tu air fresh orange..

apa2 pun semua sodap, sbb ayah den yang balanjo...hehe
- adios amigos -

Ulasan

T.u.Y.a berkata…
za..aku pernah singgah sekali kat kedai makan nih..memula tu aku tgk macam lori tersadai je..rupa2nya ade kedai makan..sungguh kreatip tuan nye kedai..

heheheh..kenangan ku bersamamu..oh scandal lama ku..wahahahhaha
eiza in the house.. berkata…
tuya
** tulah first time aku dok nyingah..
sbb dia bukak mlm aje..
tp sodapkan masakan dia..

romantika di amor lagi gtu..
ha, nie scandal mana pulak nie..
baik ko habaq...huhu
el berkata…
pelix tpi benar...
lori tu bergerak x ms korg mkn2 tu..berdekah3..
eiza in the house.. berkata…
el
** huhu..mau lari lintang pukang tak cukup tanah la el..
besi berkata…
kalau makanan sedap eiza...kedai tak cun pun tak pe...janji sedap
hehehehe
eiza in the house.. berkata…
besi
** hai, tulakan..tapi lori tu buat eiza takut ckit..hehehe..
jom pekena makan kat ctu..:)
Beauty Touch berkata…
hye u
best la tempat tu
btw slamat berkenalan :)
matakucing berkata…
harga??.... mak makan ape? keh keh keh
muor76 berkata…
ni kat batu pahat nih... tak nah singgah lagik..
eh restoran vespa takde ker? heheheh
dkama berkata…
baeek wooo... tempat nih mesra alam.... hahahaha suka suki aku nak gi sana gak nanti... segamat ke BP ader la 2 jam setengah rasenyer...
Hidemichi berkata…
Cepat!!! belanja aku pulak! kalau tak aku guna kepala lori tu belek ko!hahaha.
fiezabaiduri berkata…
jauh perjalanan bai nak ke sana.hehe..
unik. makanan pon nampak sodap.

pisss, bai pon suke order paprik :D
mummysyafie berkata…
unik nya tempat ni..makanan pun nampak sedap
azmi yusof berkata…
nak komen gambar pokok jer..bukan takde daun..itulah daunnya..memang macamtu ropenyer..
eiza in the house.. berkata…
beauty touch
** thanks masuk blog nie..selamat berkenalan juga...blog kamu pun best jugak..kita tukar link yer :)

mata kucing
** a'aa lah, makanan mak lupa nak snap..sbb dah kebuluran tgk seksinya makanan eiza itu..hehehe..harga rm5/- keatas bro..leh tahan la..

muar76
** singgah la..dekat2 ngan kilang munhcy's..restoran vespar tak penah nampak lagi lah bro..klu gerai basikal adalah..hehe

dkama
** yup best mmg best..tp ko dtg lepas maghriblah dia open mlm jerk..siang tak de..yup lebey kurang cmtulah jauhnya..hr tu pun singgah sbb balik dr umah makcik kat felda redong.

hidemichi
** alamak..abg angkat takutnya...
mai sni, za belanja air buah..nak tak?..huhu

fiezabaiduri
** sesekali bai, leh jumpa eiza kat sni..:)

kebetulan lak kan kita suka makanan yg sama..tp za tak suka sayur..huhu

mummysyafie
** yerlah sweet jerk kan :)

azmi yusof
** hahaha,mmg sah za tak knal ini pokok..tau tak nama dia ape?
A a D i I ? berkata…
aku tau kdai mkn ni kat parit sulong!

yeah.. pandai aku! =)
eddie dewanaga berkata…
makan atas lori...

teringat zaman dok dlm kem dulu...
cantik persekitarannya, kreatif.

biskut munchy's yg ada peanut butter tu best, kalau ada nes O panas dan org temankan lagi syurga!!!
eiza in the house.. berkata…
Aadil
**wah2 pndainya dia..tp jalan parit sulong ke munchy's kan..

leh la lepak prt sulong ngan ko lepas nie..hehe

eddie dewanaga
**amboi bro..ada memori daun pisang yer..hehe

kalu bro nak eiza temankan boley jerk:)

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..