surat cinta warna-warni..



Ani : "Mengapa engkau menulis surat dengan kertas berwarna Hijau Muda?"

Ena : "Surat warna Hijau Muda itu bererti "Aku Cinta Padamu"

Ani : "Kalau kertas itu bewarna Biru Muda apa ertinya?"

Ena : "itu melambangkan Suasana Pilu"

Ani : "Kalau kertasnya berwarna Merah?"

Ena : "Asmara Yang Membara"

Ani : "Kalau kertasnya warna Putih?"

Ena: "Suci, Bersih dan Jujur "

Ani : "Kalau kertasnya Kuning?"

Ena: "Melambangkan Hati Yang Gersang"

Ani : "Kalau Merah Jambu?"

Ena: "Sedang Jatuh Cinta"

Ani : "Kalau kelabu?"

Ena : "Melambangkan Hati Yang Sedang sedih"

Ani : "Kalau kertasnya Hitam?"

Ena : "Itu namanya kertas karbon.. b$&*h


Wakakkakakaka................. :)

Ulasan

KUNTONG berkata…
ketika bercinta,warna warni punya seribu erti. tapi ketika putus asa, semuanya menjadi tidak bermakna, dunia ini fana' dan hampa.
tapi cinta pada yg maha Esa, tiada perkataan yg dapat mengambarkan rasa kebahagiannya.
eiza in the house.. berkata…
Pakcik Kuntong
* eiza setuju pakcik..
mmg rase mcm tak guna bila ilang cinta pd sidia..tp bila dekatkan diri pada Yang Maha Esa..rase damai dan tenteram dijiwa..barulah nampak mana hala tuju perjalanan hidup yg masih pjg ini..
wakakakkakaa
kertas karbon
eiza in the house.. berkata…
Tinie a.k.a Ibu Fatin
* tulah..memula molek jerk tnya..
last kertas karbon yg kuar..
tp betul jugak ekk..hehehe
eddie dewanaga berkata…
huh.. carbon paper...

dah lama juga tak gunakan carbon paper, dulu selalu buat resit dan requisition form mesti ada copy, sekarang kebanyakan form yg perlukan copy sudah ada carbon sendiri...

dunia dah maju.
eiza in the house.. berkata…
eddie dewanaga
*kecik2 dulu suka jugak curi ayahnya karbon putung kecik2 letak dekat bwh kertas lukisan, nanti ada duplicate..
seronoknya masa tu..la nie semua mmg dah canggih manggih..klu leh org pun nak dikarbonkan jugak..huhu
sis_nita berkata…
hakhakhak..
yerlaaa jugakk ehhh..
ketas kaben.. huhuhu!
besi berkata…
ada apa dengan cinta? heehehehhe
inikan pulak kertas ....
Mamai berkata…
warna hijau cintai alam sekitar...pasti kau hidup segar..
T.u.Y.a berkata…
kertas kaben pun best pe za..
tetap melekat kat mana2..walau dakwat dia dah x de..kalau kita conteng atasnye..tetap kesan ade x banyak sket..kan?kan?kan?
dkama berkata…
ya ya ya hitam itu Rock.... Kertas kaben melanbangkan cinta yang ganas... hehehehe bahaya cinta kertas kaben leh copy banyak2 tuh... hahaha
zedmagel berkata…
Eiza jero nang omah,


Banyak cerita lucu awak yek?

Kalau kertas hitam, makna nya bukan kertas karbon, tapi dia tak tau menulis....yang menerimanya pun tak tahu membaca jadi mereka buat ayat dan kefahaman mereka sendiri..
AiE bAhRi berkata…
Hidup penuh dengan warna warni.Begitu juga cinta.

tapi kalau dah warna hitam..maksudnya.....jalan kegelapan..muakaka
nurmieliasyaza berkata…
masa bercinta semua warna ada maksud..dah hidup bersama nanti semua warna jadi kelabu asap...dah tak bermakna dah...
Ivy Metaga berkata…
hehehe...chantek jawapan yg akher tu hehehehe...
D a Y a (^_~) berkata…
kakakkakakkaka

kertas karbon
buat lapik tym nak bayar yuran sekolah dolu2...

:p
eiza in the house.. berkata…
sis_nita
- a'aa kak..

besi
- cinta - pd perasaan...kertas - medium utk menyampaikan perasaan..:)

mamai
- bagusla..sentiasa segar dan ceria sentiasa

tuya
- mmg best...aku selalu buat main tulis2 dulu..hehe

dkama
- yup cinta karbon..
bukan buat senang hati,
bikin susah hati lagi ada..

zedmagel
- adalah skit..buat2 ilang boring bro..

klu cm tu nak gelar ape ek..cinta gelap?

Aie bahri
- tulah, time bercinta..buku garis satu pun lawa jerk masa tulis surat..tp bila dah blank..semua jd kelabu asap..huhu


nurmieliasyaza
- tulah cinta pelangi la tu namanya..byk warnakan..bila bersama mungkin warna dah lari jd la kelabu asap..ihik

Ivy metaga
- betul la Ivy..:)

daya
- a'ah, igt time tadika dulu..tiap2 bulan dpt resit cikgu tekap pakai kertas karbon..hehe
matakucing berkata…
cinta itu penuh warna warni
dkama berkata…
pada siapa harus ku kabenkan cinta ini... hehehe Terlebih sudaaa...

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..