13 Mei 2009

Peristiwa 13 Mei..



Tat pandan..

sudah mendapat tempat dlm menu makananku sekarang..
aku sudah mengilainya..

bagaikan org bercinta-cintun
aku suka kamu!!


* maaf tajuk entry tidak ada kene mengena dgn gambar dia atas..keh3...huhu

22 ulasan:

Ma'am_Chelsea berkata...

Hihihi...

Tula...

Ingatkan tat pandan tu dicipta pada 13 mei ke ape... hihi...

btw, mmg nmpak cedap!

eiza in the house.. berkata...

ma'am chelsea
** sebenornya tak ada idea..
tu yg mengarut..
dh nampak tat tu depan mata ape lagi dpt terus idea giler nie..
maaf la yerkk..hehe

eddie dewanaga berkata...

13 Mei 1969 adalah satu tragedi,
tapi gua bangga dgn bersatunya bangsa kita, segala cucu cicit pendekar turun dari langit...

yang boleh terbang dan berjalan atas air... yg tak dimakan peluru apalagi sebarang besi.

tart pandan?

hehehe... gua kurang minat dgn kuih2 manis.

eiza in the house.. berkata...

eddie dewanaga
** yup bro..pahlawan melayu masa nie mmg hebat2 belaka...

masa nie mak eiza tgh kndung kan abg sulong..
mujur tak ada ape2 yg berlaku..
ayah lak ditugaskan menjaga keamanan negara..

sesekali tak per bro jgn selalu..:)

ZULKIFLI MOHAMED berkata...

Salam petang eiza,

tajuk dan isi catatan ada pertalian ke ni (?), kalu masuk "exam" boleh gagal ni...

salam kenal.

eiza in the house.. berkata...

Zulkifli Mohamed
** salam en.zul..
salam perkenalan..
terima kaseh sudi teratak buruk ini..

kalu tgk kali pertama mmg cm tak ada sangkut paut..
tp bila tgk tarikh tu..
mmg tarikh hr nie dan n3 tu mengenai lunch sy...
so ada lah skit linknya..

tp klu pemeriksa dlm exam tgk ..
dia kene imagine skit la sbb kisah nie byk yg tersurat..heheh

+m a d i h a h+ berkata...

tat pandan??
hihi..
nak cikit.
bg la org kat sini.
lapo ni.

matakucing berkata...

sedap ker..

Ivy Metaga berkata...

sy suke tat telur yum yum..=)
kalo tat pandan tu sedap ke??

influenza17 berkata...

lawak la kamuu~

a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata...

cuba tat telor...

T.u.Y.a berkata...

sengal..
macam mangkok tol la ko..
beria aku nak baca kot cite 13 Mei 1969..
apoooooooooooo..tat yg kuor..

a.b geldofg berkata...

erkkkkkkkkkk
kenyangnya
malas pulak rasanya nak solat


maaf komen ini tk ada kaitan dgn entry ini

hehehehe

eiza in the house.. berkata...

madihah
**ambiklah tp kat gambo jerk leh?..hehe

mata kucing
** sedap..tak manis sgt pun..

Ivy metaga
** tat telur eiza tak suka..
sbb bau telor..tat pndan bau wangi ma..:)

influenza17
** hehehe..mmg dr azali :)

aku pentoi
** sudah cuba..tp yg nie masuk ngan jiwa..

tuya
** mak tiri nie..tak suka la panggil mangkuk..panggil la mutiara ker..baru sedap..tat pun sodap..


a.b geldofg
**alamak bro..solat dulu baru tido..

ko mmg lawak la bro, saje bg aku terkene juga..huhu

Zaidon berkata...

Eiza ni kan.. kita pun suka jugak dgn kuih tat ni.. :) dah la susah nak cari kuiih ni kat KL.. ;)

eiza in the house.. berkata...

Zaidon
** iye ker..best2 ada kwn suka tat juga..:)

SRISUFI berkata...

Salam my dear Eiza...


baru sempat berkunjung...maaf..

~Nanti kita sama-sam buat tart keju ok..

=)

eiza in the house.. berkata...

srisufi

hai sri..tak perla tun teja..hehe

ok, sri buatkan utk za leh..
nak rase air tgn sri :)

zedmagel berkata...

Eiza in the house,

Salam, Now...Zedmagel in your house. Nampak sedap dan menarik kek pandan yang dimasak pada 13 Mei tu.

Terima kasih kerana sudi menjadi follower ke 11 Garden In a Home, Kurang tapak tangan Dataran kampung saya, saya bentangkan.Di ruangan komen saya ada salah ulas daa..terus ke blog anda, dan begitu menarik untuk ditelusuri

Tak sangka blogger BP juga. Bila senang-senang boleh kumpul sekali.

Tak percaya...percayalah....!!!!

dkama berkata...

sebelum makan tat pandan tuh mesti saspen kan... bole agak dah... sama jer cam tajuk... hahahaha PEACE..

el berkata...

buat sndiri ke...?lm x mkn tart cam gitu..

eiza in the house.. berkata...

zedmagel
** anywhere..terima kaseh bro..:)..kedatangan bro kesini amatlah di alu2kan..

dkama
** hehe..begitu teruja tau..panas2 nie makan tat ngan air cendol..
sodap..hehe

el
** tak adenya aku nak buat el..beli jerk kat famly bakery jerk..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails