kucing main piano diiringi orkestra...percaya?

Salam kawan-kawan...ape khabar kamu disana?..
moga bunga kebahgiaan menyinari mu hari nie :)

Kucing pintar bernama Nora. Dia bermain piano. Asli. Diiringi musik orkestra. Penonton konsernya berdecak kagum, sampai-sampai ada yang menyebut Nora sebagai reinkarnasi komposer legendaris Mozart. Tonton video kucing Nora di sini.

Dijuluki sebagai Nora The Piano Cat, demikian dikutip Blog Berita dari Today. Kucing unik ini milik Betsy Alexander and Burnell Yow. Nora bisa memainkan piano karena sering melihat majikannya memencet-mencet tombol piano di rumah. Satu piano disediakan untuk dipakai Nora berlatih.

Sebuah simponi sengaja ditulis oleh musisi Mindaugas Piecaitis untuk dimainkan bersama kucing Nora. Penampilan mereka di depan publik diberi tajuk CATcerto.

Kru Today sempat berusaha agar Nora bisa diajak langsung tampil di panggung untuk bermain musik bersama pemain orkestra — yang bukan kucing tentunya, tapi manusia. Rupanya kucing ini manja, dia hanya mau main piano di rumahnya. Akhirnya si kucing Nora direkam secara langsung di rumah, di depan piano, lalu orkestra pun berlangsung di dua tempat berbeda.








**kebetulan pagi tadi..aku tgk si nora nie kat MHI..terkesima kejap tgk dia main piano tu..tu aku cr pasal dia..

Ulasan

mamarempit berkata…
dasat tuh....nt mama nk tgk la...betul2....cam tk caye je ni...
eiza in the house.. berkata…
mamarempit
** a'aa mama..za pun memula tak cye..tp si nora nie main piano kat umah je..pelik tetapi benar..huhu
yoro okino berkata…
aku caya..
bintang klu dilatih pon leh pandaii kot
huuhu
aku kena bukak IE baru leh tgk...

esok2 la aku tgk..ko jgn delete N3 ni tau Za..
eiza in the house.. berkata…
yoro okino
** tulah kan kene luntur dr muda..eh bukan lentur..:)

azmi yusof
** kamu percye juga kah?

jaja/bini the rock
** yelah akak ku syg..janji tak delete..hehe
cikin berkata…
yeke.. jap g nak tgk gak la.. hehehe..:)
Hidemichi berkata…
waduh2..kaget banget sih!
eiza in the house.. berkata…
cikin
** tgkla..kat youtube byk lagi..silakan g mensekodeng :)

Hidemichi
** betul la bang long..tak cye tanya fahrin..:P
Mak Su berkata…
respek kat nora.... saya ni, main rekoder pun tak pass pass...uwaaaaaa
eiza in the house.. berkata…
Mak Su
** leh blaja lagi tu maksu..hehe
KUNTONG berkata…
Eiza : tempat saya lagi handal, Tikus tempat saya pandai main "sembunyi-sembunyi" tau.dan cicaknya pandai main "chilub- ba cilub- ba."
eiza in the house.. berkata…
PAKCIK KUNTONG
** ala..samalah ngan kat tpt eiza..pndai dia main bab nyorok2 n sembunyi2 nie..:)
eiz berkata…
salam prkenalan..
dilahir kn dn mmbsar di kg tebing tinggi, pt jalil, bt phat..
skrang bkerja di sgamat..
eiza in the house.. berkata…
eiz
** terima kasih eiz singgah ksini...salam kenal:)
zedmagel berkata…
Salam Eiza,

Macam tak percaya, dia main piano lebih baik dari saya....
matakucing berkata…
KAT SOKABAR KOSMO PON ADA KUAR CITER NORA NI..NAME BETUL DIA NORA ZAIN HEHEHE
caluk@cencaluk berkata…
aku nak ajar cipan main piano lah err eiza kau ade cipan tuk dibela tak ha ha
eiza in the house.. berkata…
zedamgel
** ye ke bro..haha..lepas nie kene blaja ngan dia..hehe


matakucing
** awat tak nak mai bp..klu tak leh jumpa2..:)

caluk@cencaluk
** cipan..aku rase baik ko minta kat meo...hehe

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..