Kepayahan hidup

Lihat dan renung la, bertapa susah payah mereka bekerja mencari sesuap nasi, smpaikan sanggup mengangkat beban terlalu berat dikepala mereka..tapi kita disini..keje nak senang, boleh makan tido kat opis, boleh borak2 smbil wat keje, ade lagi leh main2 bekerja...syukur pada rezeki yg ade dan kene la ikhlas buat keje baru dtgnya kemurahan pada rezeki kita.

P/S jangan salah faham, aku tak kata sesapa, aku mengata diriku sendiri..huhu

Ulasan

TuYa : berkata…
ishhh..kesiannye..punya la expert dia bawa batu letak atas kepala..selamba je..mau pendek tulang belikat tu..punya la susah kan...insappp..insapppp...
eiza in the house.. berkata…
yup benda nie benar2 berlaku kat bangladesh la mas..
ai berkata…
first time aku ikut laki aku gi keje adalah 1 pengalaman paling sentap aku penah rasa! aku tengok sendiri ngan mata aku, mcmana dia hantar ayam ikan sayur dlm hari yg sama ke Kedah, bawak lori burok, smp sana kene marah sbb salah ikan (dia hanya tukang bawak shj, org lain yg letak dlm lori), kene turunkan ayam ikan yg bertan2 sorang2, pastu kene susun pulak! then, drive balik (sbb laki aku mmg balik hari w/pon kene hantar ke Penang).

Giler beza kerja dia ngan kerja aku! aku boleh duk bersila di bilik yg ade 2 bijik ekon. Boleh lak menyelit2 berintenet bagai..huhuhu

rezeki memasing! huhuhu
eiza in the house.. berkata…
kak ai -
ha tu lagi menyentap jiwa dan raga tu kak ai...

yg ptg kita tau kat mana diri kita, dan reti bersyukur.

Catatan popular daripada blog ini

perut ku oh mataku..